Οι δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως πολύ!

11:09 28/6/2019 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές τρώμε μέχρι να «σκάσουμε», μέχρι να δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε ή να αναπνεύσουμε! Το νιώθουμε απλά ή όντως συμβαίνει; Αυτές είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν απ’ την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. 

Γνωρίζουμε πως πρέπει να σταματάμε το φαγητό, όταν νιώθουμε ΟΚ. Δεν χρειάζεται να τρώμε μέχρι να «σκάσουμε» κι ας μη το κάνουμε συχνά! Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού δημιουργεί μια σειρά από αλλαγές και καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το στομάχι, όπως μπορεί να φαντάζεσαι.

Τι προκαλεί, λοιπόν, η υπερβολική κατανάλωση φαγητού;Το στομάχι σου δεν περνά καλά

Dragana_Gordic
/ Freepik

Το φαγητό πρέπει να σου προσφέρει ενέργεια και κάθε τι που δεν χρειάζεσαι θα πρέπει να το αποβάλλει το σώμα σου. Όλη αυτή η διαδικασία ονομάζεται πέψη. Όταν, λοιπόν, εσύ το παρακάνεις με το φαγητό, το σώμα εργάζεται διπλά και αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διάρροια.

Παράλληλα, αυτό που τρως έχει μεγάλη σημασία. Προσπάθησε όπως κι αν έχει να τρως αργά και να μασάς καλά, προκειμένου να λύσεις αυτό το πρόβλημα. Μια άλλη λύση είναι να πίνεις νερό!

Νιώθεις ότι είναι Ιούλιος

Το σώμα σου νιώθει ότι είναι Καλοκαίρι! Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όταν τρως περισσότερο από ότι συνήθως, ο μεταβολισμός τρέχει και δεν φτάνει. Οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται και τελικά νιώθεις σαν να είσαι σε σάουνα. Μόλις ο μεταβολισμός σταματήσει τη λειτουργία, τότε επιστρέφεις στην κανονική κατάσταση.

Μερικές φορές ένα κρύο ντους βοηθά λίγο στο να νιώσεις καλύτερα.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς

Photo: yulkapopkova/Getty Images/Vetta

Επικρατεί μια άποψη πως μετά το φαγητό σε πιάνει υπνηλία αλλά η αλήθεια είναι πως η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνίες καθώς δεν μπορείς με τίποτα να χαλαρώσεις.

Παράλληλα, αν το φαγητό που κατανάλωσες ήταν πλούσιο σε υδατάνθρακες, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέσουν, τότε θα νιώσεις και πάλι ότι πεινάς.

Ζαλίζεσαι…

Αν φας περισσότερο από ότι μπορείς να διαχειριστείς, τότε οι ζαλάδες θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Αυτό συμβαίνει επειδή προκειμένου να γίνει η διαδικασία της πέψης, ο μεταβολισμός σου επιταχύνει και το ίδιο συμβαίνει και με τους χτύπους της καρδιάς.

Αν θέλεις να νιώσεις καλύτερα πιες πολύ νερό και ξεκουράσου μέχρι να περάσει!

Και η μπυροκοιλιά… κάνει την εμφάνισή της!

Credits: ISTOCK / MARTIN-DM

Φυσικά, αν ακολουθείς αυτό το «μοτίβο» για πολύ καιρό, η μπυροκοιλιά θα κάνει την εμφάνισή της. Το στομάχι σου μεγαλώνει και τα παντελόνια αυτομάτως στενεύουν…

Μόλις γίνει η πέψη, τότε το στομάχι επιστρέφει στο κανονικό του μέγεθος. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να τρως αργά, να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά του πιάτου και να δώσεις τον χρόνο στον εγκέφαλο ότι έχεις φουσκώσει και πρέπει να σταματήσεις να τρως.

Photo: Getty Images

Το άρθρο Οι δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν τρως πολύ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα