Αναίρεση της παραπομπής μελών του ΤΑΙΠΕΔ- Ανοίγει ο δρόμος για την δόση

18:31 29/6/2017 - Πηγή: iPop

Αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014, άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαρ. Βουρλιώτης.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν ήταν και τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας).

Ο κ.Βουρλιώτης άσκησε την αναίρεση καθώς έκρινε πως το

βούλευμα πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας» αλλά και «εσφαλμένη εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στη διάταξη του άρθρου 192 § 8 του Ν. 4389/2016, δυνάμει του οποίου:

Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Οι θεσμοί ζητούσαν την επίλυση από τις ελληνικές αρχές του ζητήματος με τις διώξεις κατά τριών στελεχών των θεσμών που είχαν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο ΤΑΙΠΕΔ για την τελική έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

Η τελική έγκριση θα δοθεί από το ESM, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια. H εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Dombrovskis: Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

The post Αναίρεση της παραπομπής μελών του ΤΑΙΠΕΔ- Ανοίγει ο δρόμος για την δόση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα