Dombrovskis: Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο

15:40 29/6/2017 - Πηγή: iPop

Προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης είναι η λύση στο ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αναμένεται να λυθεί σύντομα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Valdis Dombrovskis.

Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως

O Dombrovskis ανέφερε πως το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την εκταμίευση της δεύτερης δόσης ωστόσο τόνισε το θέμα που εκκρεμεί με την ποινική δίωξη

τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο

Το Euroworking Group συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, όπου μεταξύ άλλων στο τραπέζι θα είναι και το ζήτημα της εκταμίευσης της πρώτη υποδόσης προς την Ελλάδα, ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρκετές είναι οι χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση για την τελική έγκριση της εκταμίευσης, την επίλυση από τις ελληνικές αρχές του ζητήματος με τις διώξεις κατά τριών στελεχών των θεσμών που είχαν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η τελική έγκριση θα δοθεί από το ESM, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια. H εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου.

The post Dombrovskis: Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα