Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα, μην κόψεις τη ζάχαρη!

14:41 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Συχνά διαβάζουμε και ακούμε πως η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη περιττών κιλών και προσπαθώντας να χάσει κανείς βάρος, καταφεύγει σε δίαιτες που «αφορίζουν» την κατανάλωση ζάχαρης. Μήπως όμως δεν είναι η ζάχαρη συνώνυμη του υπερβολικού βάρους και μήπως δεν χρειάζεται να νιώθουμε τόσες τύψεις όταν απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γλυκό;
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως κανένα συστατικό ή τρόφιμο δεν αυξάνει από μόνο του το βάρος μας , από τη στιγμή που αυτό καταναλώνεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και χωρίς υπερβολές. Το σωματικό βάρος, αυξάνεται μόνο εφόσον οι θερμίδες που

λαμβάνει, είναι περισσότερες από αυτές που «καίει» από διάφορες ανάγκες του οργανισμού αλλά και από την όποια σωματική δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση περίπτωση, οι ειδικοί συμφωνούν πως όπως κάθε τρόφιμο έχει τη δική του θέση στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, έτσι και η ζάχαρη μπορεί να καταναλώνεται άφοβα, αρκεί η κατανάλωσή της να γίνεται με μέτρο ως προς τη συχνότητα και ως προς την ποσότητα, αλλά και να συνδυάζεται με επαρκή σωματική δραστηριότητα.

Συμπερασματικά, προκειμένου να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό, χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των θερμίδων που λαμβάνετε κι εκείνων που τελικά «καίτε» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν πάλι θέλετε να μειώσετε τα κιλά σας, πρέπει να περιορίσετε τις θερμίδες από όλες τις πηγές, αυξάνοντας παράλληλα την σωματική άσκηση, «καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση ζάχαρης συγκεκριμένα, μπορείτε να απολαμβάνετε με μέτρο το αγαπημένο σας γλυκό ή ρόφημα, στην ποσότητα και τη συχνότητα που αναλογεί στον τρόπο ζωής σας χωρίς αλλαγές στη ζυγαριά σας και κυρίως χωρίς τύψεις.

The post Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα, μην κόψεις τη ζάχαρη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα