Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο, αυτά τα cupcakes θα γίνουν τα αγαπημένα σου!

15:50 12/4/2021 - Πηγή: iPop

Είναι νόστιμο, θρεπτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές και αλμυρές συνταγές και το αγαπάμε. Ο λόγος για το φυστικοβούτυρο που έχει ένα σωρό οφέλη για την υγεία μας και κάθε φορά που συναντάμε συνταγή που το έχει ως βασικό υλικό, κάνουμε ένα μικρό πάρτι! Cupcakes με φυστικοβούτυρο είναι η πρότασή μας για τις ημέρες που σε πιάνουν οι λιγούρες σου, όμως, πρόσεξε γιατί πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να φας μόνο ένα!

Aφράτο κέικ,

απαλό, κρεμώδες topping και ψιλοκομμένα φιστίκια για μια crunchy υφή και έξτρα γεύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 και 1/4 φλιτζάνια (155g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 φλιτζάνι (120 ml) φυτικό λάδι1/2 φλιτζάνι (125g) φυστικοβούτυρο1 φλιτζάνι (200g) καστανή ζάχαρη1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου1/3 φλιτζάνι sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας3/4 φλιτζάνι (180 ml) γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου1/3 φλιτζάνι (40g) ψιλοκομμένα φιστίκια

Για το Peanut Butter Frosting:

1 φλιτζάνι (230g) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου3 και 1/2 φλιτζάνια (420g) ζάχαρη άχνη1/2 φλιτζάνι (45g) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας (45ml) κρέμα γάλακτος ή γάλα1/3 (80g) φλιτζάνι φυστικοβούτυρο1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτιΠροαιρετικά για γαρνιτούρα: Ψιλοκομμένα φιστίκιαΠώς θα φτιάξεις τα cupcakes με φυστικοβούτυρο;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προετοιμάζουμε τα φορμάκια για τα cupcakes μας, βάζοντας το αντικολλητικό χαρτί μέσα.Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύουμε το λάδι, το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την sour cream και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά, το γάλα και τα φιστίκια και χτυπάμε ελαφρά.Γεμίζουμε με το μείγμα μόνο τα 2/3 απ’ το κάθε φορμά και ψήνουμε για 21-23 λεπτά, ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.Για το topping, χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάου και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέτουμε επιπλέον 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη εάν το μείγμα είναι πολύ αραιό ή άλλες 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος εάν είναι πολύ παχύρρευστο. Βάζουμε το topping πάνω απ’ τα cupcakes, αφού τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν.Καλύπτουμε και αποθηκεύουμε το ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

Κι αν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό φυστικοβούτυρο, εδώ θα βρεις τη συνταγή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο, αυτά τα cupcakes θα γίνουν τα αγαπημένα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα