Άμεσα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για την φιλοξενία προσφύγων

18:15 10/1/2017 - Πηγή: iPop

Μετά από επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μουζάλα αλλά και τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την προφύλαξη των προσφύγων στη Λέσβο από την κακοκαιρία, αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για την φιλοξενία προσφύγων.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και θα φιλοξενήσει όσους πρόσφυγες

και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λέσβο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αρματαγωγό «Λέσβος» αποπλέει απόψε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τη Λέσβο για να φιλοξενήσει περίπου 500 πρόσφυγες.

Στο αρματαγωγό θα υπάρχουν κρεβάτια, σόμπες και στρώματα για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων. Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στη Λέσβο το πλοίο.

Νωρίτερα ο κ. Κυρίτσης σχολίασε σχετικά με την μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία που δέχθηκαν να τους φιλοξενήσουν στη Λέσβο:

«Έγινε μια προσπάθεια μεταφοράς σε ξενοδοχεία, υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις.Από χτες έχουμε ξεκινήσει και μεταφέρουμε κάποιους ανθρώπους σε ξενοδοχεία, δημιουργείται χώρος στον οποίο μετακινείται κόσμος που ήταν σε σκηνές, στήθηκαν και κάποιες πρόσθετες μεγάλες κοινόχρηστες σκηνές, οι οποίες είναι θερμαινόμενες. Έτσι εκ των ενόντων προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να την κάνουμε ανεκτή, γιατί καλή δεν είναι».

Όλες αυτές τις μέρες, οι πρόσφυγες είναι εκτεθειμένοι στο κρύο και τον χιονιά, με τις σκηνές να έχουν καλυφθεί από χιόνι και τους ίδιους να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Photo: lesvosnews.net

The post Άμεσα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για την φιλοξενία προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα