Αλήθειες που δεν ήξερες για το σκύλο σου

12:54 16/8/2020 - Πηγή: iPop

Ο τετράποδος φίλος σου έχει πολλές και μοναδικές ικανότητες που μπορεί να αγνοείς. Υπάρχουν σίγουρα κάποιες γενικές αλήθειες που δεν ξέρεις για το σκύλο σου. Όσα δεν ξέρεις για το σκύλο σου θα τα μάθεις ευθύς αμέσως!

Όλα όσα δεν ξέρεις για το σκύλο σουΤα σκυλιά έχουν την αίσθηση του χρόνου. Έχει αποδειχθεί ότι γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ μιας ώρας και πέντε.Ο σκύλος σου είναι τόσο έξυπνος όσο ένα παιδί δύο ετών! Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία φαίνεται να έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό
με τα σκυλιά; Θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή μιλούν την ίδια γλώσσα, περίπου 250 λέξεις και χειρονομίες στην πραγματικότητα!Μια μελέτη στο UCSD υποστηρίζει ότι ο σκύλος σου μπορεί πραγματικά να ζηλεύει όταν σε βλέπει να δείχνεις αγάπη για ένα άλλο πλάσμα.Το χάιδεμα ενός σκύλου και το βλέμμα του απελευθερώνει την οξυτοκίνη, η οποία χαρακτηρίζεται και ως «ορμόνη αγάπης», και μάλιστα όχι μόνο για σένα, αλλά και για τον ίδιο.Το Saluki είναι η παλαιότερη φυλή σκύλου στον κόσμο. Εμφανίζεται σε αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους που χρονολογούνται από το 2100 π.Χ.Το Dachshund (γνωστό και ως λουκανικόσκυλο) είχε αρχικά εκτραφεί για να πολεμήσει ασβούς.Τα σκυλιά που έχουν στειρωθεί ζουν περισσότερο από τα σκυλιά που είναι ανέπαφα.Το English Bull Terrier είχε αρχικά προοριστεί για κυνομαχίες, ωστόσο αργότερα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο γλυκά, τρυφερά και αστεία (πιθανολογείται και λόγω εμφάνισης!) σκυλιά.Περισσότεροι από τους μισούς προέδρους των ΗΠΑ έχουν σκύλους.Τα αδέσποτα σκυλιά στη Ρωσία έχουν μάθει πώς να οδηγούν το σύνθετο σύστημα του μετρό και να κατεβαίνουν σε συγκεκριμένες στάσεις για αναζήτηση τροφής.Το σκυλί σου μπορεί να μυρίζει τα συναισθήματά σου. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση της όσφρησης του σκύλου σου είναι περίπου 100.000 φορές καλύτερη από τη δική σου. Επομένως, δεν πρέπει να είναι σοκαριστικό το ότι μπορούν στην πραγματικότητα να μυρίσουν πράγματα όπως ο φόβος. Όταν είσαι φοβισμένη ή ιδρώνεις ο σκύλος σου μπορεί εύκολα να το καταλάβει.Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για την ανίχνευση καρκίνου και άλλων ασθενειών στον άνθρωπο. Τα καρκινικά κύτταρα απελευθερώνουν διαφορετικά προϊόντα μεταβολικών αποβλήτων από τα υγιή κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα. Τα σκυλιά μπορεί ακόμη και να μπορούν να μυρίσουν καρκινικά κύτταρα απλά μυρίζοντας την αναπνοή κάποιου.Όταν ο σκύλος σου επιλέγει προσεκτικά το ιδανικό μέρος για να κάνει την ανάγκη του, είναι επειδή προτιμά να κάνει τα κακά του σε ευθυγράμμιση με το μαγνητικό πεδίο της Γης.Αν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο σκύλος σου κουλουριάζεται σε μια μπάλα όταν κοιμάται, πρόκειται για ένα παλιό ένστικτο για να διατηρούνται ζεστά και να προστατεύουν τα ζωτικά όργανα τους ενώ κοιμούνται.Τέλος, το σκυλί σου μπορεί να σε βοηθήσει να κλείσεις ένα ραντεβού! Μια μελέτη έδειξε ότι οι πιθανότητες ενός άνδρα να πάρει τον αριθμό τηλεφώνου μίας γυναίκας αυξήθηκαν από 10% σε 33%, απλά έχοντας ένα σκυλί μαζί του. Στη μελέτη, το συγκλονιστικό 66% των ανδρών και των γυναικών δεν θα έβγαινε ραντεβού με κάποιον που δεν του αρέσουν τα κατοικίδια.

Αυτά είναι όλα όσα δεν ξέρεις για το σκύλο σου και αν ανακαλύψουμε και κάτι ακόμα θα σε ενημερώσουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα fun facts για τον σκύλο σου που αγνοείς!

Photo: Lum3n/Pexels

Το άρθρο Αλήθειες που δεν ήξερες για το σκύλο σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα