Ακόμα μια διάσκεψη για τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. με πρωτοβουλία της Αυστρίας χωρίς την Ελλάδα

18:25 23/1/2017 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά η Αυστρία συγκαλεί διάσκεψη για τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., χωρίς, όμως, τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστρία αποφασίζει να συγκαλέσει σύσκεψη με θέματα που αφορούν την χώρα μας, χωρίς, όμως, να γίνει κάλεσμα για εκπροσώπηση της Ελλάδας.

Η διάσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή

των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας κρατών της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και των Βαλκανίων στις 8 Φεβρουαρίου.

Ποιες χώρες θα συμμετέχουν;

Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η εν λόγω διάσκεψη γίνεται μετά από έναν χρόνο αφότου είχε γίνει η περίφημη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Τότε, η διάσκεψη είχε θέμα την μείωση των προσφυγικών ροών και οι αρμόδιοι Υπουργοί της Αυστρίας είχαν καλέσει τους ομολόγους τους από εννιά βαλκανικές χώρες, πλην της Ελλάδος.

Η Αθήνα είχε αντιδράσει έντονα, προχωρώντας σε διάβημα διαμαρτυρίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας σχολίασε σε αυστριακή εφημερίδα: «Από την πλευρά της Ε.Ε., δυστυχώς, δεν γίνονται και πολλά στο θέμα της προστασίας των συνόρων, γι’ αυτό και θα το ρυθμίσουμε διμερώς».

Ο ίδιος προτείνει τη συζήτηση ενός συνολικού πακέτου μέτρων με τρεις άξονες, ένας εκ των οποίων είναι η αποσαφήνιση ως προς το τι χρειάζονται τα κράτη για την προστασία των συνόρων, δηλαδή το προσωπικό και τον εξοπλισμό, όπως επίσης και συσκευές νυκτερινών παρακολουθήσεων.

Αυτήν τη στιγμή μας επιτρέπεται η προσφορά μόνο βοηθητικών υπηρεσιών σε διμερές επίπεδο. Θα αλλάξουμε τον νόμο, ώστε μελλοντικά να μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορα εκτός Αυστρίας, χωρίς να υπάρχει μία αποστολή της Ε.Ε.

The post Ακόμα μια διάσκεψη για τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. με πρωτοβουλία της Αυστρίας χωρίς την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα