Αισθάνεσαι ενοχλήσεις στη μέση; Κάνε αυτές τις ασκήσεις

11:32 12/8/2014 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός πως είναι πολλοί οι άνθρωποι που υποφέρουν από ενοχλήσεις στην μέση λόγω της καθιστικής ζωής που κάνουν! Και τι να κάνω, θα μας πεις αν χρειάζεται να κάθομαι 10-12 ώρες την ημέρα σε μια καρέκλα σου γραφείο; Χρόνος για γυμναστική δεν υπάρχει πολλές φορές τις καθημερινές αφού λιώνεις στη δουλειά και μετά το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά είναι να φας και να πέσεις για ύπνο.

Αυτές οι ενοχλήσεις πολλές φορές μπορεί να εξελιχθούν σε πόνους στη μέση που θεωρείται ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας και αν αποκτήσεις

πρόβλημα μπορεί και να μην το ξεπεράσεις και ποτέ. Ας μείνουμε όμως στις απλές ενοχλήσεις καθώς τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι θέμα των ειδικών γιατρών.

Δες κάποιες απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου καθημερινά, που θα σου διώξουν τις ενοχλήσεις στη μέση και θα σου γυμνάσουν τους μύες σου γύρω από αυτή τη περιοχή.

Άσκηση αναπνοής-σώματος:

Μια extra δόση οξυγόνου μπορεί να κάνει καλό σώμα στο σώμα ειδικά αν συνδυαστεί με το τέντωμα του κορμιού σου την ίδια στιγμή! Χρησιμοποιήστε αυτή την κίνηση για να μάθεις πώς να αναπνέεις βαθειά, ξεκουράζοντας παράλληλα τη σπονδυλική σου στήλη.

Στάσου στα δάχτυλα των ποιών σου με τα πόδια σου να έχουν μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ξεκλείδωσε τα γόνατά σου και άρχισε να κατεβαίνεις σιγά-σιγά προς τις φτέρνες σου. Τα χέρια σου πρέπει να είναι τεντωμένα και ενωμένα προς τα πάνω. Κατεβαίνοντας προς τις φτέρνες εκπνέεις βαθειά και σταθερά. Στο ανέβασμα τεντώνεις το θώρακά σου προς τα έξω και παίρνεις μια βαθειά εισπνοή. Επαναλαμβάνεις μέχρι να ξεπιαστείς και να χαλαρώσεις.

Άσκηση Modified Founder:

Το να τουρλώνεις τα οπίσθια μπορεί να σου φέρνει αμηχανία, όμως η συγκεκριμένη άσκηση είναι σίγουρο πως θα δυναμώσει την πλάτη σου και τη μέση σου. Σκύψε ελαφρώς σαν να θέλει το πίσω μέρος του σώματός σου να πέσει κάτω και κράτα ισορροπία με τα τεντωμένα χέρια, σε μια στάση σώματος περίπου 90 μοιρών. Προσπάθησε να τεντώνεις το σώμα και να παραμένεις σε αυτήν την κατάσταση για όσο περισσότερη ώρα μπορείς. Από την αρχική στάση άρχισε να σηκώνεσαι ελαφρώς ανοίγοντας τα χέρια προς τα πίσω όσο περισσότερο μπορείς. Συνέχισε για 2 με 3 λεπτά.

Άσκηση Forward Fold:

Όπως είσαι όρθια, λυγίζεις ελαφρώς τα γόνατα πετάς τους γοφού σου προς τα πίσω και με το επάνω μόνο μέρος του σώματός σου προσπαθείς με τεντωμένα χέρια να πιάσεις το πάτωμα όσο πιο μακριά μπορείς. Κρατήσου σε αυτή τη στάση για 20 με 30 δευτερόλεπτα.

Ραχιαίοι στο πάτωμα:

Η γνωστή άσκηση των ραχιαίων είναι από τις πλέον αποτελεσματικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση των ενοχλήσεων στη μέση. Εκτός από μερικά σετάκια που θα πρέπει να κάνεις καθημερινά, καλό είναι να προσπαθείς να κρατάς το σώμα σου στη στάση των ραχιαίων για όσο περισσότερη ώρα μπορείς. Τα συχνά διαλλείματα αν αισθάνεσαι εξαντλημένη δεν χαλούν την άσκηση. Πρόσεξε μόνο να έχεις κάνει κάποιο ζέσταμα πριν ξαπλώσεις για ραχιαίους.

Photos: naturalneoczyszczanie.pl, greatist.com

The post Αισθάνεσαι ενοχλήσεις στη μέση; Κάνε αυτές τις ασκήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα