Αισιόδοξος ο Σταθάκης: «Η ποσοτική χαλάρωση θα βοηθήσει την επιστροφή στις αγορές»

15:21 22/10/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του σχετικά με το μέλλον της χώρας εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε από το βήμα του συνεδρίου, που συνδιοργανώνει το ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο «Η πλήρης ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, θα αποτελέσει ισχυρό συμβολικό πεδίο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

Ο Γιώργος Σταθάκης αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία σημείωσε «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση καμπής προς την ανάκαμψη και

σημείωσε πως μπορούμε πλέον να μιλήσουμε με ασφάλεια για έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και να προβλέψουμε ρυθμό ανάπτυξης 2,7% ή και υψηλότερα το επόμενο 12μηνο».

Ενώ πρόσθεσε «το προηγούμενο διάστημα κατεγράφη ισχυρή ανάπτυξη +7% στον δείκτη σχηματισμού παγίου κεφαλαίου».

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε:

Μέσω της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση οι τράπεζες θα αποκτήσουν σημαντικό όφελος άμεσων κεφαλαίων, ενώ η ένταξη αυτή θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα αφού, όπως είπε σηματοδοτεί την πλήρη εξομοίωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα με το ευρωπαϊκό

Και διαβεβαιώσε, πως η επίλυση του θέματος βιωσιμότητας του χρέους «είναι απόλυτα κρίσιμη για τους επενδυτές οι οποίοι έχουν ορίζοντα».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Αισιόδοξος ο Σταθάκης: «Η ποσοτική χαλάρωση θα βοηθήσει την επιστροφή στις αγορές» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα