Αισιοδοξία Παππά για το κλείσιμο της αξιολόγησης- Τι είπε για τον ρόλο του ΔΝΤ;

12:12 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του σχετικέ με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Όπως παράλληλα εξήγησε ο Υπουργός το ΔΝΤ θα έχει το ρόλο τεχνικού συμβούλου.

Μιλώντας στον realfm97,8 το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου και επιβεβαίωσε την πληροφορία του Προέδρου της Κομισιόν να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα

μέτρα, για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε στο καλοκαίρι όπου υπάρχει το ομόλογο των 7 δισ. σημείωσε:

Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνία και εκτίμησε ότι το ΔΝΤ θα παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου λέγοντας «Θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του Προέδρου της είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση του ΔΝΤ- Όσα αποκαλύπτει η έκθεση για την Ελλάδα

The post Αισιοδοξία Παππά για το κλείσιμο της αξιολόγησης- Τι είπε για τον ρόλο του ΔΝΤ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα