Αιχμηρά τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

08:09 28/4/2016 - Πηγή: iPop

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, το «όχι» του Τουσκ και η αβέβαιη σύγκληση Eurogroup την επόμενη εβδομάδα απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία επαναφέρουν το ζήτημα του Brexit και κάνουν λόγο για επανάληψη του δράματος.

Συγκεκριμένα το Spiegel σε άρθρο όπου κάνει αναδρομή σε όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι, σχολιάζει ότι υπάρχει κίνδυνος για επανάληψη του ίδιου δράματος.

Το

δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν τη χάρη στον Αλέξη Τσίπρα να θριαμβεύσει για τη επίτευξη συμφωνίας, ενώ το περιοδικό αναφέρει ότι η Ελλάδα μέχρι 20 Ιουλίου. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί ν’ ασκήσει τόσες πιέσεις διότι δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο.

Ο Guardian τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε επείγουσα κατάσταση, με την οικονομική κατάσταση να δείχνει ότι θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό. Υπογραμμίζει ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι, αρνούμενοι Σύνοδο Κορυφής, αναγκάζουν την Ελλάδα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις φανερά πιο αδύναμη.

Ο Peter Spiegel σε άρθρο του στους Financial Times βλέπει σημάδια που αποδεικνύουν επανάληψη του περσινού δράματος: διαφορές μεταξύ Θεσμών και Κυβέρνησης, υψηλό ποσό που πρέπει να πληρωθεί τον Ιούλιο και έναν «νευριασμένο» Τσίπρα.

Οι New York Times τονίζουν επίσης ότι η Ελλάδα πιθανώς τον Ιούλιο να κηρύξει πτώχευση και η Ευρωζώνη να οδηγηθεί στο χάος.

The post Αιχμηρά τα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα