Αιχμές Σκουρλέτη για την Eldorado Gold- Την κατηγορεί για εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση

10:30 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Για πολιτικό σόου κατηγορεί την Eldorado Gold ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος σε συνέντευξη του το πρωί της Τετάρτης είπε αναφερόμενος στην εταιρία: «Έστελνε εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση».

Ο κ.Σκουρλέτης εστίασε στους προσβλητικούς τους σχεδιασμούς της Eldorado Gold και εξήγησε πως η απόφαση της αναβάλει το προγραμματισμένο ραντεβού που είχε μαζί του την Δευτέρα και τελικά θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, έγινε με σκοπό να «δημιουργήσει πολιτικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση».

Στη συνέχεια επισήμανε:

Με τις Σκουριές υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα,

δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια.

Και επισήμανε:

Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία με νόμους. Εκτίθεται η συγκεκριμένη εταιρεία όταν αντιλαμβάνεται τη σχέση της με τη χώρα μας σαν να είναι μια αποικία.

Στο τέλος της συνέντευξης του απάντησε στο αν θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους στην εταιρεία λέγοντας:

Είχα πολλές συναντήσεις μαζί τους στο παρελθόν. Καλώ, λοιπόν, τώρα τη συνδικαλιστική τους ηγεσία να καταλάβει ότι πρέπει να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και όχι άλλους.

Τι συνέβη χτες;

To Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος ενέκρινε έπειτα από εισηγήσεις του Πάνου Σκουρλέτη και του Γιάννη Τσιρώνη την επιβολή προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στην Eldorado Gold.

Αξίζει να τονιστεί πως αναστέλλονται τα επενδυτικά σχέδια της καναδικής κατασκευαστικής εταιρείας Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της πολυεθνικής Paul Wright, η εταιρεία είναι δυσαρεστημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

The post Αιχμές Σκουρλέτη για την Eldorado Gold- Την κατηγορεί για εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα