Αγεφύρωτο το χάσμα απόψεων ανάμεσα σε Μουζάλα και Γαληνό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

16:56 15/1/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς να συμφωνήσουν σε κανένα σημείο ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κ.κ. Μουζάλα και Γαληνού την Κυριακή στη Λέσβο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Δήμαρχος της Λέσβου συζήτησαν σχετικά με τις συνέπειες στη λειτουργία της κοινωνίας του νησιού λόγω των 5.000 εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες εξελίχθηκε με φωνές, ενώ διακόπηκε αρκετές φορές προκειμένου να ηρεμήσει το κλίμα. Οι δύο άνδρες τελικά δήλωσαν πως «συμφώνησαν ότι

διαφωνούν».

O κ. Γαληνός φέρεται να επέμεινε στην ανάγκη γα απεγκλωβισμό όσων έχουν αποκλειστεί στο νησί, λέγοντας: «Δεν θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείται αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών».

Ο κ. Μουζάλας απ’ την πλευρά του επανέλαβε την άποψη ότι είναι ανάγκη για δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου σε στρατόπεδο στην περιοχή της Λεμονούς ως τη μόνη εθνικά χρήσιμη και αναγκαία λύση για το νησί.

Οι δηλώσεις των κ.κ. Μουζάλα και Γαληνού μετά την συνάντησή τους:

«Αυτό που αναγνωρίζεται είναι ότι στη Λέσβο υπάρχει μια ειδική κατάσταση η οποία οφείλεται στην αλλαγή των χαρακτηριστικών των ανθρώπων που έρχονται πια στο νησί. Επαναλαμβάνω, υπάρχει στη Λέσβο μια ειδική κατάσταση. Διαφωνούμε με το Δήμο στους τρόπους αντιμετώπισης της, αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε», τόνισε ο Υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι δυνατό με μια συνάντηση να ξεπεραστούν όλες οι διαφωνίες.

Να λάβετε όμως υπ’ όψιν το εξής: με το Γαληνό δουλέψαμε μαζί όλο το περασμένο διάστημα και έχουμε κάνει μαζί, ο Γαληνός με τη βοήθεια μας και η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Δήμου, θαύματα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το 2015. Έχουμε τη διάθεση να βρούμε λύση. Θα απαιτήσει αυτό κι άλλες συναντήσεις και άλλες συζητήσεις. Μοιραζόμαστε με το Δήμο την ίδια αγωνία και για τους ανθρώπους που έρχονται στη Λέσβο αλλά και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος της Λέσβου απ’ την πλευρά του τόνισε ότι «έχουμε μάθει ότι μπορούμε να συζητάμε είτε έντονα είτε ήρεμα και να βρίσκουμε λύσεις. Δυστυχώς η κατάσταση στο νησί δεν είναι καλή».

Συνέχισε λέγοντας πως ο Δήμος αυτήν την κατάσταση την έχει μεταφέρει επανειλημμένα στην Κυβέρνηση, προσθέτοντας πως οι δύο τους θα ξαναβρεθούν μέχρι να βρεθεί λύση.

«Υπάρχει ένταση το τελευταίο διάστημα στο νησί, ανάλογα έντονη ήταν και η συνάντησή μου με τον κ. Μουζάλα», ήταν τα λόγια στα οποία κατέληξε ο κ. Γαληνός.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αγεφύρωτο το χάσμα απόψεων ανάμεσα σε Μουζάλα και Γαληνό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα