Αγαπητέ Νονέ τι να πάρεις και τι να μην πάρεις το Πάσχα

17:53 4/4/2022 - Πηγή: iPop

Ο Απρίλης ήρθε και πια μετράμε αντίστροφα για τη γιορτή του Πάσχα. Οι νονοί ψάχνουν τι να πάρουν, τα βαφτιστήρια ψάχνουν τι δώρα να ζητήσουν ως δώρα νονού. Έφτιαξα μια λίστα που δεν πρέπει να παραλείψεις και μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα για να είσαι έτοιμος το νωρίτερο και να μην αγχωθείς τη μεγάλη εβδομάδα.

Τα δώρα νονού για το Πάσχα

Ποια δώρα δεν χρειάζεται να αγοράσεις και φέτος στο παιδί και ποια να προτιμήσεις!

Λαμπάδα! Αυτό καλό είναι να ρωτήσεις το βαφτιστήρι σου τι λαμπάδα θέλει. Αν είναι
μικρό μπορεί να θέλει κάποια από αυτές που κυκλοφορούν με τους ήρωες ή κάποιο παιχνίδι που αγαπά το παιδί. Έτσι το παιδί έχει και το παιχνίδι και τη λαμπάδα. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να πάρεις και άλλο ξεχωριστό παιχνιδάκι εκτός από αυτό. Η παιχνιδολαμπάδα είναι αρκετή.Παπούτσια: Το παραδοσιακό δώρο που αγοράζει ο νονός για το Πάσχα μετά τη λαμπάδα είναι τα παπούτσια που θα βάλει το παιδί το βράδυ της Ανάστασης. Σε συνεννόηση με τη μαμά του παιδιού για το ποια ανάγκη του παιδιού μπορείς, να πάρεις αθλητικά ή πέδιλα ή καλά παπούτσια για την εκκλησία. Αυτό θα κριθεί λίγο πολύ από τις ανάγκες του παιδιού.Ρούχα: Θεωρώ ότι τα ρούχα είναι πλεονασμός, αν αγοράσεις παπούτσια. Κάποιοι αγοράζουν και τα δύο αλλά φέτος με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, κανείς δεν θα παρεξηγήσει αν πάρεις μόνο ρούχα ή μόνο παπούτσια ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.Βιβλία: Ένα βιβλίο είναι πάντα χρήσιμο δώρο για το παιδί. Εμένα τώρα που το βαφτιστήρι μου μεγάλωσε λίγο και διαβάζει παραμύθια με τη μαμά της, μου αρέσει να της κάνω δώρα βιβλία. Το Πάσχα είναι μια περίοδος γεμάτη με παραδόσεις, ήθη, έθιμα και φυσικά έντονη τη σφραγίδα της χριστιανικής ταυτότητας. Υπάρχουν άπειρα παραμύθια που μιλούν για τη ζωή του Χριστού, το Πάσχα και σχετική θεματολογία. Αυγό και τσουρέκι: Άλλο ένα δώρο που μπορεί να παραλειφθεί κυρίως λόγω της ζάχαρης που προσπαθούμε να μειώσουμε όσο μπορούμε από τη διατροφή μικρών μεγάλων. Δεν ξέρω τι είναι σωστό σε αυτό, το να πάρεις για το καλό αυτά τα γλυκά ή να προτιμήσεις με τα χρήματα αυτά να πάρεις στο παιδί το παραμύθι που θα του μείνει κιόλας και δεν θα αγχώνεσαι για τα θρεπτικά του στοιχεία. Ρώτα τη μαμά τι γνώμη έχει για αυτό. Έχε κατά νου ότι πλέον κάποιοι γιατροί μέχρι τα δύο δεν επιτρέπουν καθόλου ζάχαρη στα παιδιά.PexelsΗ ευθύνη του Νονού

Η ευθύνη μας ως πνευματικοί γονείς των βαφτιστηριών μας είναι να τα οδηγούμε όσο μπορούμε πιο κοντά στο φως και την αλήθεια. Είμαστε συνοδοί και συνοδοιπόροι τους σε όλη τους ζωή. Η ευθύνη μας δε σταματά μόνο στη βάφτιση ή στο να είμαστε συνεπής στα δώρα μας, αλλά στο να είμαστε δίπλα τους, να φροντίζουμε στην πνευματική τους ανατροφή και να τους δίνουμε όλη μας την αγάπη μας σαν να είναι πραγματικά παιδιά μας.

Καλή Ανάσταση και του χρόνου!

10+1 λόγοι για τους οποίους αγαπώ τον Απρίλη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αγαπητέ Νονέ τι να πάρεις και τι να μην πάρεις το Πάσχα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγαπητέ Νονέ, Πάσχα,agapite none, pascha