Αυξημένες οι προσφυγικές ροές- Οι πολίτες δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στους βασανισμένους πρόσφυγες

09:22 26/12/2015 - Πηγή: iPop

Αυξημένες είναι οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως στη Λέσβο τις γιορτινές αυτές τις ημέρες. Συγκεκριμένα, πάνω από 6.000 πρόσφυγες πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη και στα παράλια του νησιού, μόλις χτες που ήταν Χριστούγεννα.

Δεν ήταν μόνο τόσοι, όμως, όσοι έφτασαν στη Λέσβο, άλλα 1.500 άτομα πέρασαν μέχρι το απόγευμα των Χριστουγέννων από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι προσφυγικές ροές

όλων όσων αναζητούν ένα καλύτερο αύριο τις προηγούμενες ημέρες ήταν ισχυρές και στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί πως και την προηγούμενη αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα αποβιβάστηκαν πολλά άτομα και στη νότια πλευρά της Λέσβου.

Λόγω Χριστουγέννων πολλοί ήταν οι άνθρωποι που θέλησαν να δείξουν την έμπρακτη αγάπη τους στους βασανισμένους αυτούς ανθρώπους και έσπευσαν να τους μοιράσουν φαγητό και γλυκά.

Στην ακτή της Νεάπολης που βρίσκεται στη Νότια πλευρά της πόλης, οι άντρες της αστυνομίας έστησαν ένα μεγάλο δέντρο στο οποίο έβαλαν τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν στο δύσκολο ταξίδι της επιβίωσης οι πρόσφυγες τους.

Σήμερα, το πρωί, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ένα μεγάλο κέντρο υποδοχής που θα βρίσκεται στην περιοχής της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς. Αυτό το κέντρο δημιουργήθηκε από την οργάνωση IRC και θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 3.000 άτομα.

photos: Nick Paleologos / SOOC

The post Αυξημένες οι προσφυγικές ροές- Οι πολίτες δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στους βασανισμένους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα