Αυτή είναι η πρώτη τρανς πρόσφυγας στην Ελλάδα! Και ήρθε η στιγμή να μάθεις την ιστορία της

11:41 7/6/2022 - Πηγή: iPop

Με μία αρκετά αισιόδοξη είδηση ξεκινά η μέρα μας, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση ασύλου της Ντενίζ στην Ελλάδα! Πρόκειται για την τρανς γυναίκα με καταγωγή από την Τουρκία, η οποία ήρθε στην χώρα μας και από το 2018 προσπαθεί να διεκδικήσει δικαίωμα στο άσυλο και τελικά τα κατάφερε!

Τώρα, η Ντενίζ είναι η πρώτη τρανς πρόσφυγας με καταγωγή από την Τουρκία που παίρνει άσυλο στην Ελλάδα!

«Μόνο με την αλληλεγγύη σας, θα μπορέσω να ελευθερώσω πλήρως την ψυχή μου από την 30χρονη φυλάκισή της και να ολοκληρώσω τη διαδικασία προσαρμογής του σώματός μου, έτσι ώστε να το μεταμορφώσω με τρόπο που

να ενωθεί με την ψυχή μου», είχε πει η ίδια τον Νοέμβρη του 2021. 

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Τρανς πρόσφυγας στην Ελλάδα: Το δύσκολο ταξίδι και η ζωή της Ντενίζ

Με φόντο τις δολοφονίες και επιθέσεις σε τρανς άτομα τα τελευταία χρόνια ως συχνό φαινόμενο στην Τουρκία και με τις Αρχές να υποχωρούν στις απειλές ακροδεξιών ομάδων με αποτέλεσμα να κηρύττουν το καλοκαίρι του 2016 παράνομα τα Pride, δεν ήταν λίγοι οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που αναζήτησαν άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς δεν ένιωθαν πλέον ασφαλείς.

Μια από αυτούς ήταν και η Ντενίζ, μια τρανς γυναίκα, που βρέθηκε απέναντι από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Από το 2018 ζούσε στην Ελλάδα και σχεδόν τρία χρόνια αργότερα πέρασε από συνέντευξη και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο άσυλο.

Γιατί αυτός ο αριστούχος μαθητής θα απελαθεί μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η πρώτη τρανς πρόσφυγας στην Ελλάδα! Και ήρθε η στιγμή να μάθεις την ιστορία της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Ελλάδα,afti, ellada