Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

14:07 18/3/2022 - Πηγή: iPop

Με τον κόσμο να διανύει πολύ δύσκολες αυτή την χρονική περίοδο, έχουμε να μοιραστούμε μαζί σου κάποια ευχάριστα νέα! Τα Ηνωμένα Έθνη δημοσίευσαν τη 10η ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, λίγες μέρες πριν από την ετήσια Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου. Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο;

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Φινλανδία ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, με τη Δανία να έρχεται δεύτερη, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία, η Ελβετία και η Ολλανδία.

Η Ελλάδα

έχει ανέβει φέτος στην 67η θέση του καταλόγου που περιλαμβάνει περί τις 150 χώρες, από την 68η όπου βρισκόταν το 2021.

5 σπίτια από διάσημες ταινίες που είναι στο Airbnb και μπορείς να μείνεις στ’ αλήθεια!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finland (@finland)

Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο και γιατί;

Η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Οι στατιστικολόγοι βασίζουν την κατάταξη σε δεδομένα από την παγκόσμια δημοσκόπηση της Gallup και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τα επίπεδα του ΑΕΠ και το προσδόκιμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Norway | Norge • Travel (@norwaytravelers)

Με τον κόσμο να διανύει το τρίτο έτος της πανδημίας, η έκθεση είχε τρεις τομείς εστίασης το 2022: κοιτάζοντας πίσω, εξετάζοντας πώς τα πάνε οι άνθρωποι και οι χώρες απέναντι στον Covid-19 και κοιτάζοντας μπροστά για το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η επιστήμη της ευημερίας στο μέλλον.

«Το δίδαγμα από την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας αυτά τα τελευταία χρόνια είναι ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, η γενναιοδωρία μεταξύ των ανθρώπων και η εντιμότητα της κυβέρνησης έχουν κρίσιμη σημασία για την ευημερία», σχολίασε ο Τζέφρι Ζακς, ένας από συντάκτες.

Ταξίδι και δουλειά: Πώς η πανδημία άλλαξε για πάντα τον τρόπο που εργαζόμαστε και όσα ονειρευόμαστε μπορούμε να τα κάνουμε την νέα μας πραγματικότητα

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να το λάβουν υπόψη», πρόσθεσε. Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην πρώτη θέση από τότε που άρχισε να συντάσσεται η εν λόγω έκθεση: πριν από τη Φινλανδία, η Νορβηγία ήταν στην κορυφή το 2017 ενώ η Δανία κατείχε για χρόνια την πρώτη θέση.

Εκτός από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, η έκθεση εξέτασε, επίσης, τα μέρη όπου οι άνθρωποι είναι πιο λυπημένοι. Το Αφγανιστάν κατατάσσεται ως οι πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο, με τον Λίβανο, τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και την Μποτσουάνα να συμπληρώνουν την τελευταία πεντάδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netherlands (@netherlands.official)

Τι κάνει λοιπόν τόσο χαρούμενη τη Φινλανδία; «Η έρευνα δείχνει ότι η υψηλή εθνική κατάταξη σε αυτές τις έρευνες δεν αφορά τόσο τον πολιτισμό. Είναι περισσότερο για το πώς τα ιδρύματα μιας χώρας φροντίζουν τους ανθρώπους τους—αυτό οδηγεί σε υψηλότερες βαθμολογίες ικανοποίησης από τη ζωή», λέει ο ειδικός στο Πανεπιστήμιο Aalto Frank Martela, φιλόσοφος και συγγραφέας του βιβλίου A Wonderful Life – Insights on Finding a Meaningful Experience (HarperCollins 2020).

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία της Φινλανδίας περιλαμβάνουν τον έξυπνο αστικό σχεδιασμό και την πρόσβαση σε χώρους πρασίνου για τη μείωση του άγχους και την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, ένα αποτελεσματικό σύστημα προοδευτικής φορολογίας και ισχυρά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Περιέργως, η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα με τη Ρωσία, σηματοδοτώντας μια ζοφερή πραγματικότητα σε περίοδο πολέμου: η πιο ευτυχισμένη χώρα δίπλα σε μια από τις πιο δυστυχισμένες. Η Ρωσία ήρθε στο νούμερο 80 της λίστας.

Διαβάστε παρακάτω τις 20 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Αυτά είναι τα 10 top ταξίδια που πρέπει να κάνεις έστω και μία φορά στη ζωή σου!

Αναλυτικά οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου:ΦινλανδίαΔανίαΙσλανδίαΕλβετίαΟλλανδίαΛουξεμβούργοΣουηδίαΝορβηγίαΙσραήλΝέα ΖηλανδίαΑυστρίαΑυστραλίαΙρλανδίαΓερμανίαΚαναδάςΗνωμένες ΠολιτείεςΗνωμένο ΒασίλειοΤσεχική ΔημοκρατίαΒέλγιοΓαλλία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα