Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Harvard

17:11 13/4/2017 - Πηγή: iPop

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, το τι είναι στο πιάτο σου είναι συχνά πιο σημαντικό από ό, τι ο χρόνος που περνάς στο γυμναστήριο. Και αν θέλεις να δεις τη μεγαλύτερη αλλαγή στο σώμα σου, οι ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Harvard προτείνουν ότι θα πρέπει κόψεις τους υδατάνθρακες, όχι το λίπος.

Για τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο PLoS One, ερευνητές από το Harvard και το Νοσοκομείο Brigham and Women

εξέτασαν 53 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 68.000 άτομα, τα οποία έπρεπε να ακολουθούν διατροφή είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά,είτε χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Διαπιστώθηκε ότι οι δίαιτες που ήταν χαμηλές σε υδατάνθρακες, ήταν σταθερά καλύτερες στο να βοηθήσουν τα άτομα να χάσουν βάρος σε σύγκριση με εκείνες που ήταν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Αυτή η τελευταία μελέτη σχετικά με τα οφέλη για την απώλεια βάρους μιας δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες προσθέτει περαιτέρω αποδείξεις στη θεωρία ότι εάν θέλεις να χάσεις βάρος, πρέπει να επικεντρωθείς στο να κόψεις το ψωμί και όχι το λάδι.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η δίαιτα που περιλαμβάνει κατανάλωση λιγότερων από 40 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα, είχε ως αποτέλεσμα τα άτομα που την ακολούθησαν να χάσουν περίπου 8 κιλά περισσότερα σε σύγκριση με άλλα που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες που είναι υψηλές σε περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι ο πραγματικός ένοχος για καρδιακές νόσους.

Photo: POPSUGAR Photography / Anna Monette Roberts

The post Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Harvard appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα