Αυτές οι καταστάσεις γερνάνε τον εγκέφαλό σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!

14:45 18/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι αγχώδεις καταστάσεις στη ζωή σου γερνάνε τον εγκέφαλό σου χωρίς να το καταλαβαίνεις! Γεγονότα όπως μια απόλυση ή ένα διαζύγιο μπορούν να γεράσουν απότομα τον εγκέφαλό σου έως και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Αλτσχάιμερ στο Λονδίνο. Όσο πιο αγχωτικές εμπειρίες είχαν οι άνθρωποι στη μελέτη, τόσο πιο φτωχή ήταν η γνωστική τους λειτουργία αργότερα στη ζωή.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι Αφροαμερικανοί φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από αλλαγές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με το άγχος. Οι συμμετέχοντες μελέτης απ’ την Αφρική

και την Αμερική όχι μόνο ανέφεραν περισσότερα από 60% πιο αγχωτικά γεγονότα από τους λευκούς ομολόγους τους, αλλά και κάθε μεμονωμένη εμπειρία συνδέθηκε επίσης με χειρότερα γνωστικά αποτελέσματα.

Στους λευκούς συμμετέχοντες, κάθε αγχωτική εμπειρία συσχετίστηκε με μεταβολές του εγκεφάλου που ισοδυναμούν με περίπου 1,5 έτος της φυσιολογικής γήρανσης του εγκεφάλου. Στους Αφροαμερικανούς κάθε γεγονός γερνούσε τον εγκέφαλό τους κατά τέσσερα χρόνια.

«Η αντιπαλότητα συμβάλλει σαφώς στις φυλετικές ανισότητες στη γνωστική γήρανση και υπάρχει επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω μελέτη», δήλωσε σε ανακοίνωσή του η επικεφαλής συγγραφέας, Megan Zuelsdorff, PhD, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin School of Medicine.

Δεν πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συνδέει τα προβλήματα άγχους και γνωστικής λειτουργίας ή υποδηλώνει ότι μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος άνοιας. Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι οι ενήλικες οι οποίοι στρεσάρονται περισσότερο, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν πρόωρη γνωστική δυσλειτουργία, ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την εκπαίδευση και γενετικούς παράγοντες κινδύνου.

The post Αυτές οι καταστάσεις γερνάνε τον εγκέφαλό σου χωρίς να το καταλαβαίνεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα