Αυτά είναι τα θέματα των Πανελληνίων σε Αρχαία και Μαθηματικά

10:25 9/6/2017 - Πηγή: iPop

Αρχαία και Μαθηματικά ήταν οι δύο προκλήσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ για σήμερα, Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ενώ οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στα Μαθηματικά.

Aξίζει να αναφερθεί ότι η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών

Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) χαρακτήρισε ποιοτικά και απαιτητικά τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Τα θέματα κάλυπταν ευρύ φάσμα της ύλης και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Το διδαγμένο κείμενο συνδύαζε αποσπάσματα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Συγκεκριμένα ζητήθηκε μετάφραση, υπήρξαν τρεις ερμηνευτικές ερωτήσεις, ερώτηση τύπου Σωστό – Λάθος από την εισαγωγή και λεξιλογικές ερωτήσεις. Το αδίδακτο κείμενο ήταν απόσπασμα από τον Φίλιππο του Ισοκράτη και συνοδευόταν από τις κλασικές ερωτήσεις μετάφρασης, γραμματικής και συντακτικού.

Σημειώνεται πως το Σάββατο, οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Τεχνολογία υλικών, Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Σύγχρονες γεωργικές επιχειρήσεις.

Τη Δευτέρα, οι υποψήφιοι ΓΕΛ χώρας εξετάζονται σε Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής).

Τα θέματα στα Αρχαία:

Τα θέματα στα Μαθηματικά:

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αυτά είναι τα θέματα των Πανελληνίων σε Αρχαία και Μαθηματικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα