Αυστηρό μήνυμα από τη Γερμανία σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ- Πιο κοντά στο αδιέξοδο η χώρα μας;

11:36 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Το δικό της αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη τη χώρα μας στέλνει η Γερμανία μέσω βουλευτή της. Τα περιθώρια μετά το Eurogroup της Πέμπτης στενεύουν με τους Θεσμούς να ζητούν νέα μέτρα, ενώ ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και τονίζει, πως «η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στο αδιέξοδο».

Ο Γερμανός βουλευτής,

Christian von Stetten του CDU, ο οποίος είναι και μέλος της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων (PKM) στο οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche (WiWO), επισήμανε, πως αν φύγει το ΔΝΤ, θα φύγει και η Γερμανία τονίζοντας:

Η απόφασή μας είναι σαφής. Εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φύγει, τότε θα φύγει και η Γερμανία. Το ΔΝΤ θα πρέπει να δηλώσει τo αργότερο τον Ιούνιο αν θα παραμείνει ή όχι

Ο βουλευτής της Γερμανίας εξέφρασε την απαισιοδοξία του λέγοντας:

Τα μηνύματα ότι το Νομισματικό Ταμείο δεν θεωρεί ως δεδομένες τις βάσεις του πακέτου σωτηρίας για την Ελλάδα είναι σαφή εδώ και καιρό

Λιαργκόβας: Πιο κοντά στο αδιέξοδο η χώρα μας

Για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Σε συνέντευξη του στον Aθήνα 9,84 υπογράμμισε:

Ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σ΄ένα αδιέξοδο, ναι είμαστε. Το ότι δεν έκλεισε και τώρα και επομένως πάμε για 20 Φεβρουαρίου, που είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο για να κλείσει, αυτό δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση

Ενώ πρόσθεσε:

Η Κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει πολλά χρήματα από την υπεραπόδοση φόρων. Ακούγεται ότι ενδέχεται μέχρι το καλοκαίρι που υπάρχει αυτή η μεγάλη δόση αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων να έχει συγκεντρώσει όσα χρήματα χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει τρομερή ανάγκη και να μην μπορεί να πιεστεί από Ευρωπαίους για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Κλείνοντας τη συνέντευξη του εξήγησε: «Θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε «μια στάση πληρωμών αλλά ήδη υπάρχει μεγάλη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του κράτους».

«Το μαχαίρι στο λαιμό» βάζουν οι δανειστές:

Στο Eurogroup της Πέμπτης Θεσμοί και την Κυβέρνηση δεν βρήκαν τη «χρυσή τομή» έτσι ώστε να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα και να «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Έτσι, πλέον ορόσημο είναι η 20ή Φεβρουαρίου, όποτε συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup.

Διαβάστε επίσης:

Στενεύουν τα περιθώρια ενώ οι Θεσμοί πιέζουν για νέα μέτρα

The post Αυστηρό μήνυμα από τη Γερμανία σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ- Πιο κοντά στο αδιέξοδο η χώρα μας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα