«Αδειάζει» την Κυβέρνηση ο Ντομπρόβσκις- Επιλογή της Αθήνας η αύξηση των φόρων

09:03 15/5/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η αύξηση των φόρων αντί για μείωση των δαπανών ήταν επιλογή της Αθήνας και όχι της Ε.Ε., εξέφρασε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, αδειάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ελληνική Κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι μέχρι το Eurogroup στις 24 του μήνα δεν θα είναι έτοιμα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κατεβάζοντας τον πήχη

των προσδοκιών για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης.

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική Κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική Κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική Κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι καθυστερήσεις του 2015 είναι εκείνες που προκάλεσαν την ανάγκη για μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας για τη συμφωνία, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι Θεσμοί δεν συνδέουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τη συμφωνία για το χρέος.

Ποια είναι τα μέτρα που συζητούνται για το χρέος;Επιμήκυνση:

της αποπληρωμής των δανείων
της περιόδου χάριτοςΚαι μείωση των επιτοκίων

The post «Αδειάζει» την Κυβέρνηση ο Ντομπρόβσκις- Επιλογή της Αθήνας η αύξηση των φόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα