Yoga και για τα παιδιά; 5 οφέλη στον οργανισμό τους

08:00 18/7/2014 - Πηγή: iPop

Η yoga και για τα παιδιά γίνεται τάση σε όλο τον κόσμο. Είναι διαπιστωμένο ότι είναι πολύ ωφέλιμη για κάθε οργανισμό και για όλες τις ηλικίες. Ανακάλυψε παρακάτω τους λόγους που η yoga για παιδιά έχει βρει φανατικούς οπαδούς (και ίσως θα έπρεπε κι εσύ να σκεφτείς ότι ταιριάζει στο παιδί σου):

Διατηρεί την ευελιξία

Τα παιδιά γεννιούνται με έμφυτη ικανότητα για ευελιξία και η yoga τα βοηθά να έχουν δυνατό σώμα και μύες.

Αυτό θα τους επιτρέψει να έχουν λιγότερους τραυματισμούς στα αθλήματα και στις δραστηριότητες της παιδικής χαράς.

Ενισχύει τη συγκέντρωση

Δεδομένου ότι κάποιες στάσεις είναι πιο αργές από άλλες τα παιδιά μαθαίνουν αυτοέλεγχο και αυτοκυριαρχία.

Καλλιεργεί ηρεμία σε σώμα και πνεύμα

Όλες οι συνεδρίες yoga κλείνουν με χαλάρωση. Όταν τα παιδιά είναι ξαπλωμένα ανάσκελα, ήρεμα, χωρίς να κάνουν τίποτα, καταλαβαίνουν τη σημασία της γαλήνης για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Δίνει τα εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους

Η άσκηση αυτή παράγει τις ορμόνες της χαράς, τις ενδορφίνες. Σου διδάσκει την αξία της αποδοχής του άλλου και του μη ανταγωνισμού. Το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οξύνει τη δημιουργικότητα

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επινοήσουν τις δικές τους στάσεις, που έχουν ευφάνταστα ονόματα, όπως και οι κανονικές στάσεις.

Ευνοεί τις ανθρώπινες σχέσεις

Η yoga διδάσκει στα παιδιά ότι είμαστε όλοι το ίδιο στο εσωτερικό μας, παρά την εμφάνισή μας. Επίσης, να είναι ευγενικά, καταδεκτικά και συμπονετικά με τους γύρω τους.

Ενθαρρύνει την αυτογνωσία του σώματος

Οι περισσότερες στάσεις μαθαίνουν πολλά στο παιδί για το σώμα του. Το βοηθούν να ακούει το σώμα του και να εκφράζει πώς νιώθει.

Διδάσκει πειθαρχία

Η yoga δεν είναι ο προορισμός, είναι ένα μεγάλο ταξίδι, που χρειάζεται πειθαρχία. Είναι καλό τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία τα οφέλη της συνεπούς άσκησης που αποδίδει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, και όχι από τη μια μέρα στην άλλη.

The post Yoga και για τα παιδιά; 5 οφέλη στον οργανισμό τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα