Xαρακτηριστικά που κάνουν την σχέση σου «υγιή»

15:38 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Είσαι σε σχέση και έχεις συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά; Μήπως δεν σε ευχαριστεί το είδος της σχέσης που έχεις; Δεν ξέρεις τι φταίει και η σχέση σου δεν προχωράει; Δες εδώ κάποια απαραίτητα συστατικά που πρέπει να έχει μια σχέση για να είναι υγιής και εσύ να είσαι ευτυχισμένος μέσα σε αυτήν.

Πολλούς αιώνες πριν, ο Αριστοτέλης περιέγραψε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων, τα οποία δίνουν νόημα στη ζωή τους. Είμαστε σε θέση να σκεφτούμε για τον εαυτό μας και να κάνουμε αυτο-αξιολόγηση της ζωής μας. Κι είμαστε αυτά τα ιδιαίτερα κοινωνικά πλάσματα που αναζητούμε σχέσεις

με τους άλλους, είτε αυτές είναι ερωτικές, είτε συγγενικές. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας όλη τη ζωή μας και αναζητούμε συνεχώς ανθρώπους να έχουμε στο πλευρό μας.

Κάτι άλλο ενδιαφέρον το οποίο είχε πει ο Αριστοτέλης ήταν ότι για να είναι κανείς πραγματικά ευτυχισμένος στη ζωή, πρέπει να έχει υγιείς σχέσεις με τους άλλους. Όπως έλεγε είμαστε σε θέση να ανθίσουμε στη ζωή μας, μόνο εάν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι σε αυτήν, για τους οποίους θα νοιαζόμαστε και θα νοιάζονται για εμάς. Δεν αρκεί απλώς να γνωρίζουμε τα πρόσωπα ή τα ονόματα των γειτόνων μας ή των συναδέλφων μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε οικείες σχέσεις με όλους.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια σχέση για να είναι υγιής;

Το στοιχείο του ρομαντισμού

Αν η σχέσεις σου χαρακτηρίζονται μόνο από βραδιές one night stand, τότε ας παραμείνει η απόσταση με τους συντρόφους, τους οποίους επιλέγεις. Αν, όμως, μια σχέση προχωράει και αρχίζει να σοβαρεύει τότε πρέπει να χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του ρομαντισμού, για να μπορέσει να διατηρηθεί.

Προσωπική ανάπτυξη

Η προσωπική ανάπτυξη είναι κάτι που θα πρέπει να αφορά και τις δύο πλευρές, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εποικοδομητικές σχέσεις. Ένα άτομο το οποίο βρίσκεται σε μια σχέση, δεν θα πρέπει να αναπτύσσεται μόνο ως ζευγάρι με τον σύντροφό του, αλλά πρέπει έχει ως στόχο και την προσωπική ανάπτυξη.

Να μοιράζεσαι τους στόχους σου

Το να μοιράζεσαι τους στόχους σου είναι κάτι, το οποίο θα προκύψει φυσικά όταν μια σχέση αναπτύσσεται σε μια βαθύτερη ένωση δύο ανεξάρτητων ατόμων. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ εξάρτησης και αλληλεξάρτησης. Ωστόσο, χωρίς αλληλεξάρτηση και κοινούς στόχους, το ζευγάρι δεν θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κοινή ταυτότητα μέσα στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα.

Δοτικότητα

Το να δίνεις σε μια σχέση είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Αν μόνο ο ένας δίνει στον άλλον μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η σχέση θα μαραθεί. Είναι σημαντικό και οι δυο πλευρές να δίνουν η μία στην άλλη για να μπορέσει να προχωρήσει σταθερά η σχέση και να παραμείνει υγιής.

Δείξε τον πραγματικό εαυτό σου

Δείξε τον πραγματικό εαυτό σου μέσα στην σχέση σου και μην προσποιείσαι. Αν δεν είσαι αυθεντικός και ειλικρινής με το άλλο σου μισό, η σχέση δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει και να υπάρξει ουσιαστική σύνδεση. Το στοιχείο της οικειότητας επιτρέπει στο ζευγάρι να εξασφαλίζει αυτήν την ύπαρξη ειλικρίνειας στη σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Γνώρισε τη σημασία της ενσυναίσθησης και ένταξέ την στις προσωπικές σου σχέσεις

Photos: Independent

The post Xαρακτηριστικά που κάνουν την σχέση σου «υγιή» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα