#WhyIStayed -Γυναίκες εξηγούν γιατί έμειναν με τον άνδρα που τις χτύπησε

22:30 11/9/2014 - Πηγή: iPop

Εδώ και μέρες hot θέμα συζήτησης στις παρέες και στο twitter είναι το video που δείχνει τον παίκτη της Baltimore Ravens, Ray Rice, να χτυπάει τη σύζυγό του, Janay Rice, μέσα σ ένα ασανσέρ.

Έπειτα από όλες τις συζητήσεις, η συγγραφέας , Beverly Gooden, η οποία είχε πέσει και εκείνη θύμα ενδοοικογενειακής βίας ξεκίνησε το hashtag #WhyIStayed εξηγώντας γιατί έμεινε

με τον συγκεκριμένο άνδρα ενώ την είχε χτυπήσει. Το συγκεκριμένο hashtag έγινε άμεσα viral με χιλιάδες γυναίκες να εξηγούν γιατί έμειναν…

Η συγγραφέας βρέθηκε στην εκπομπή «Good Morning America» για να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν να φτιάξει αυτό το hashtag και εξήγησε πως ήθελε να δώσει φωνή στους ανθρώπους που τους είχαν απαγορεύσει να μιλάνε. Τόνισε μάλιστα πως «αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο και συνεχίζει να με ενοχλεί είναι πως όλοι ρωτάνε γιατί έμεινε αφού έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και κανένας δεν ρωτάει γιατί εκείνος την χτύπησε».

Μερικά από τα tweets της Beverly Gooden ανέφεραν:

«ο βασικός λόγος που δεν έφυγα –και κανένας δεν τον υπολογίζει- είναι ότι τον αγαπούσα»

«Προσπάθησα να φύγω από το σπίτι αμέσως μετά από ένα επεισόδιο και με μπλόκαρε. μπήκε μπροστά στην πόρτα και έμεινε εκεί ολόκληρο το βράδυ»

«Τον αγαπούσα, τον πίστευα. Πίστευα όσα έλεγε κα κυρίως πίστευα όταν μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει. Τον εμπιστεύτηκα. Τον φοβόμουν. Όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν ακυρωθεί στα μάτια του κοινού ως κακοί λόγοι για τους οποίους μένει μία γυναίκα. Ο φόβος είναι πραγματικός. Τον φοβόμουν εξαιτίας ότι με είχε ήδη κακομεταχειριστεί. Φοβόμουν πως αν έφευγα θα μου έκανε κακό. Και αν και φαίνεται κακή απόφαση του να μείνεις, μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή»

Το συγκεκριμένο hashtag το υιοθέτησαν πολλές γυναίκες, οι οποίες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Μερικά από τα tweets που είχαν μεγαλύτερη απήχηση:

Αν έχετε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή γνωρίζετε κάποιον που του ασκείται βία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900. Δηλώστε την κακοποίηση και ζητήστε προστασία.

The post #WhyIStayed -Γυναίκες εξηγούν γιατί έμειναν με τον άνδρα που τις χτύπησε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα