«Welcome Friends» είπαν οι Λαρισσαίοι στα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν σχολείο

18:03 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Κι ενώ σε άλλα σημεία της Ελλάδας η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια, στη Λάρισα οι άνθρωποι έδωσαν το καλό παράδειγμα, υποδεχόμενοι τα προσφυγόπουλα στο σχολείο με χειροκροτήματα, στήνοντας μια μεγάλη γιορτή.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε, ανάμεσα στους οποίους μαθητές, γονείς, φορείς της εκπαίδευσης αλλά και η δημοτική Αρχή, προκειμένου να υποδεχθούν τα πρώτα προσφυγόπουλα τα οποία ξεκίνησαν την Παρασκευή τα μαθήματά τους στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Μάλιστα

στην είσοδο του σχολείο, στήθηκε ένα πανό το οποίο έγραψε «Welcome Friends». Το πανό δημιούργησαν οι μαθητές, ο Γιώργος και ο Βασίλης, με την συγκατάθεση όλων των μαθητών του σχολείου, για να δείξουν «την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους νέους τους συμμαθητές».

Οι μαθητές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε ετοιμάσει το πανό και άλλα πράγματα, γιατί όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δεν κοιτάμε εθνικότητες, γιατί το σχολείο μας είναι ανοιχτό για όλους

Ο διευθυντής του σχολείου απ’ την πλευρά του σχολίασε για τη συγκεκριμένη μέρα:

Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Το σχολείο μας θα τους αγκαλιάσει σαν μια μεγάλη οικογένεια και θα τους συμπαρασταθεί σε κάθε δύσκολή στιγμή

Ο Δήμαρχος της πόλης τόνισε πως η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων δεν είναι μόνο υποχρέωση, «είναι οι πανανθρώπινες αξίες που μας συγκινούν και μας διακατέχουν, αλλά και τα μαθήματα ανθρωπιάς που η πόλη έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα που εξελίχθηκε το προσφυγικό».

The post «Welcome Friends» είπαν οι Λαρισσαίοι στα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν σχολείο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα