Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας ο Dombrovskis: Η χώρα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης

15:43 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας εξέφρασε ο Valdis Dombrovskis ο οποίος τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως από τη στιγμή που η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης «δεν βοηθάει να ξαναμπούμε σε περίοδο οικονομικής αστάθειας και σε στείρες συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη του

Ecofin την Παρασκευή είπε:

Η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι δυνατή αν συνδράμουν όλες οι πλευρές με εποικοδομητικό τρόπο

«Όλοι εργάζονται για να διασφαλίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και προσέθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη» επισήμανε.

Αναφερόμενος στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ο Valdis Dombrovskis σημείωσε:

Οι δημοσιονομικές αποδόσεις είναι ελαφρώς καλύτερες από το προβλεπόμενο. Η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2015, ενώ το 2016 υπάρχει σημαντική υπεραπόδοση των στόχων

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου εστίασε στην τρέχουσα χρονιά εξηγώντας:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά και εκτιμάται ότι θα επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ, ενώ και για το 2018 όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι μάλλον θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ

The post Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας ο Dombrovskis: Η χώρα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα