To πιο ενημερωμένο ελληνικό street-style blog

09:31 19/9/2014 - Πηγή: iPop

Ανταγωνίζεται επάξια τα κορυφαία street-style blogs στον κόσμο. Λέγεται Athens-Streetstyle (δηλαδή πιο ελληνικό δεν γίνεται), αλλά μόνο το 20% των επισκεπτών του προέρχονται από την Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει με καθετί που θεωρείται επιτυχημένο: κρίνεται με διεθνή κριτήρια και αναγνωρίζεται εκτός εθνικών συνόρων.

Το τρέχουν ο φωτογράφος Γιώργος Αγγελής και η σύζυγός του Κωνσταντίνα Χαραλάμπους και μετά από ούτε

2 χρόνια λειτουργίας φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε σημαντικά περιοδικά και sites, όπως τα Elle Magazine, Grazia Magazine, Lucky Magazine, Garance Dore, WhoWhatWear, WSGN. Αλλά, κυρίως, το Athens-Streetstyle είναι ο βασικός εκπρόσωπός μας στις fashion weeks σε Μιλάνο και Παρίσι. Ένα ελληνικό street-style blog έχει πετύχει να φιλοξενεί φωτογραφίες των Anna Dello Russo, Miroslava Duma, Garance Dore, Jessica Alba, Olivia Palermo και πολλών διάσημων μοντέλων, μεταξύ άλλων καλοντυμένων. Ο δημιουργός του μας παρουσιάζει τη δουλειά τους και μας λέει ποιες θεωρεί τις πιο καλοντυμένες αναγνωρίσιμες Ελληνίδες.

Πώς/ποιος/πότε ξεκίνησε το Athens streetstyle; Είναι η βασική πηγή εσόδων των ατόμων που το τρέχουν και αν όχι, ποια είναι η κανονική τους δουλειά;Φωτογράφιζα για ελληνικά sites κυρίως κοσμικά events, αλλά δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω και έτσι η γυναίκα μου με παρότρυνε να ξεκινήσουμε το blog. Κάπως έτσι άρχισα να φωτογραφίζω παράλληλα στους δρόμους της Αθήνας και αργότερα στα fashion weeks του εξωτερικού. Εγώ ασχολούμαι με τη φωτογραφία και η γυναίκα μου Κωνσταντίνα Χαραλάμπους με το post process, το ποιες φωτογραφίες θα «ανέβουν» στο blog και τα social media. Το Athens-Streetstyle ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και όχι, δεν είναι η βασική πηγή των εσόδων μας. Όμως το blog μας άνοιξε το δρόμο για αρκετές νέες δουλειές, φωτογραφίσεις και νέα projects.Ποια ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα «καταξίωση» για τη δουλειά σας;Το γεγονός ότι οι φωτογραφίες μας έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα περιοδικά και sites του εξωτερικού, όπως Elle Magazine, Grazia Magazine, Lucky Magazine, Garance Dore, WhoWhatWear, WSGN.Τι ποσοστό των επισκεπτών σας προέρχονται από το εξωτερικό;Το 80% των επισκεπτών μας είναι άτομα που ζουν στο εξωτερικό. Μόνο το 20% είναι από Ελλάδα.Eπισκέπτεστε fashion weeks του εξωτερικού; Αποφασίσαμε να πάμε Μιλάνο και Παρίσι γιατί θέλαμε να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο του blog μας. Στην Αθήνα είναι δύσκολο να βγάζεις αρκετές φωτογραφίες έτσι ώστε το blog σου να μην μένει πίσω.Δεν φοβηθήκατε ότι το Athens στο όνομα του blog είναι δεσμευτικό; Υπάρχει κάποια αντίδραση όταν ακούνε το όνομα fashionistas του εξωτερικού;Το όνομα δεν είναι περιγραφικό ή επεξηγηματικό του κόνσεπτ. Υποδεικνύει απλά την καταγωγή του φακού μας. Οι συνήθεις αντιδράσεις είναι ευχάριστες, καμιά φορά και ενθουσιώδεις. Λίγο πιο δύσκολα ίσως και δύσπιστα το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα.Τι δεν ξέρουμε για μερικές από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες της μόδας διεθνώς (Giovanna Battaglia, Anna Dello Russo, Olivia Palermo, Miroslava Duma); Είναι όλες πάντα χαμογελαστές και πρόθυμες να φωτογραφηθούν. Το να αδράξεις τη στιγμή και να αποτυπώσεις την αύρα της κάθε μιας από όλες αυτές και αυτούς που θαυμάζουμε σε μια φωτογραφία, είναι ο καθημερινός αγώνας μας και όταν επιτυγχάνεται είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας.Γιατί φωτογραφίζετε κυρίως Κολωνάκι;Δεν φωτογραφίζουμε κυρίως Κολωνάκι. Κυρίως φωτογραφίζουμε στο κέντρο και σίγουρα δεν αναζητάμε πλούσιους ανθρώπους για τις σελίδες του blog μας. Δεν έχουμε στάνταρ στο κόνσεπτ μας. Αναζητούμε ανθρώπους με στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι το άτομο που φωτογραφίζουμε να δείχνει “cool” και ας φοράει Zara.Ποιες είναι οι πιο καλοντυμένες αναγνωρίσιμες Ελληνίδες;Από celebrities η Βίκυ Καγιά και από bloggers η Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη (Styleheroine).

Δες το Athens-Streetstyle εδώ. Μπορείς επίσης να το ακολουθήσεις στα social media: Facebook, Twitter και Instagram, όπου έχει σχεδόν 20.000 followers.

The post To πιο ενημερωμένο ελληνικό street-style blog appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα