Moscovici: Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος

09:12 15/2/2017 - Πηγή: iPop

Περί τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Pierre Moscovici με τον Ε. Τσακαλώτο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι’ αυτό χρειάζονται προσπάθειες», τόνισε ο κ. Moscovici αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος μίλησε για μια «εποικοδομητική συνάντηση» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ έστειλε

μήνυμα για συνέχεια των προσπαθειών και των μεταρρυθμίσεων.

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι’ αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη. Βλέπω πως υπάρχει θέληση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση

Ο κ. Moscovici προσερχόμενος νωρίτερα στο υπουργείο επισήμανε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά, όμως, χαρακτήρισε ως σημαντική στιγμή την 20ή Φεβρουαρίου.

Βρισκόμαστε σε μία καλή φάση προόδου και συνεργασίας αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε. Η 20ή Φεβρουαρίου είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας σε Moscovici : Να αναγνωριστούν τα νούμερα και οι θυσίες

Λίγο μετά τις 11:00 συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην αρχή της συζήτησης ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αναγνωριστούν τα νούμερα και οι θυσίες του ελληνικού λαού,

«Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η οικονομία έχει σημαντική υπεραποδοση» τόνισε, μεταξύ άλλων, και εξήρε την επίτευξη των στόχων, τόσο σε επίπεδο δημόσιων εσόδων, όσο και σε επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το μήνυμα είναι “φθάνει πια η λιτότητα στην Ελλάδα”

«Μπορούμε να συζητήσουμε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για ένα μίγμα πολιτικών, το οποίο όμως, θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη «ανακούφισης» από τη λιτότητα και ουσιαστικής ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Στις 12:30 ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και η Κομισιόν έχει χαρακτηρίσει την επίσκεψη του Επιτρόπου ως «πολιτική» χωρίς να σημαίνει την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, η Κυβέρνηση ποντάρει στην παρέμβαση του κ. Moscovici προκειμένου οι δύο πλευρές να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία ενόψει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει δυνατότητα για συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.

Κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίσκεψη Moscovici, τόνισε:

Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Pierre Moscovici, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν -προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν

Σημειώνεται πως, όπως έγινε γνωστό από κοινοτικές πηγές, μετά τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει εγκαίρως, ο κ. Moscovici συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί του και συμφωνήθηκε ότι το «παράθυρο» της 20ής Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Photo: Politico, Reuters

The post Moscovici: Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα