TIME: Το 2022 μέσα από τις 100 καλύτερες φωτογραφίες – Πώς έγραψε ιστορία η ανθρωπότητα φέτος;

11:56 24/11/2022 - Πηγή: iPop

Όλα ήταν διαφορετικά το 2022 και οι στιγμές που ζήσαμε και το χαρακτηρίζουν δε θα μπορούσαν αποτυπωθούν καλύτερα από τις φωτογραφίες. Το περιοδικό TIME κυκλοφόρησε τις 100 καλύτερες εικόνες της χρονιάς και η αλήθεια είναι πως μας κόβουν την ανάσα. Μέσα από 100 κλικ μπορούμε εύκολα να συνειδητοποιήσουμε την σκληρότητα αυτής της ζωής, ενώ παράλληλα παίρνουμε και μία ανάσα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Πρόκειται για εικόνες που δημιουργούν τα πιο έντονα συναισθήματα,

που μας συγκλονίζουν, που αφηγούνται την ιστορία που έγραψε ολόκληρη η ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες. Μπορείς να αντικρίσεις το αληθινό πρόσωπο της βίας και να κάνεις έναν μικρό απολογισμό για όλα όσα περάσαμε και μας στιγμάτισαν.

Ανακοινώθηκε η λέξη της χρονιάς κι εκφράζει απόλυτα όλα όσα βίωσες το 2022

Καλύτερες φωτογραφίες – 2022: Όλα όσα ζήσαμε μέσα από 100 κλικςAP

Εικόνες από τις πρώτες στιγμές που οι νέοι άρχισαν να ξεσηκώνουν τους δρόμους του Ιράν για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών, στιγμές από τα πρώτα ρωσικά τανκς που εισήλθαν στην Ουκρανία, κλικς απ’ όταν εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν το παρών για να ψηφίσουν, ελπίζοντας να στείλουν μια χώρα σε μια νέα κατεύθυνση.

Evgeniy Maloletka—AP

Οι παρακάτω 100 εικόνες, αποτελούν επιλογή χωρίς κατάταξη που επιμελήθηκε προσεκτικά η οκταμελής ομάδα των photo editors του TIME και στοχεύουν να δείξουν ότι φέτος η χρονιά ήταν όντως διαφορετική.

Kevin Dietsch—Getty Images

Δεν εμφανίζει κάθε φωτογραφία την έντονη αλλαγή, δεν είναι κι αυτός ο σκοπός της άλλωστε, καθώς μπορείς να δεις εικόνες από το Westminster Dog Show, που διανύει τώρα το 146ο έτος ή μία φωτογραφία από το Ανώτατο Δικαστήριο, αυτή τη φορά, όμως, με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή. Η πρώτη ανάληψη της εξουσίας ενός μονάρχη στη σύγχρονη εποχή, έχει απαθανατιστεί κι αυτή! Δε λείπει τίποτα.

Ian Berry—Magnum Photos

Η φωτογραφία, λοιπόν, δεν απεικονίζει πάντα την αλλαγή, αλλά την αναγκαιότητά της, μια υπενθύμιση ότι το status quo δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Weather Photographer of the Year 2022: Η μαγεία της φύσης μέσα από τα πιο ακραία κλιματικά φαινόμενα

Μερικές φορές η ίδια εικόνα που εμπνέει ελπίδα σε κάποιους, προκαλεί απόγνωση σε κάποιους άλλους. Δίπλα στο γκρίζο αυτού του κόσμου, όμως, η ομάδα της NASA και η πρώτη φωτογραφία του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, όπου μας δείχνει το σύμπαν με τρόπους που δεν είχαμε ξαναδεί, ο κόσμος για μία στιγμή άφησε τις διαφορές του στην άκρη κι έγινε ένα.

NASA

Τα ίδια αστέρια που αιωρούνται πάνω από τη Γη για δισεκατομμύρια χρόνια, αυτή τη φορά μοιάζουν να είναι διαφορετικά.

Τώρα κοιτάμε προς το 2023 κι ελπίζουμε οι εικόνες του και η ιστορία που θα γράψουμε να είναι πιο αισιόδοξη.

Δες όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισε το TIME για το 2022 εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο TIME: Το 2022 μέσα από τις 100 καλύτερες φωτογραφίες – Πώς έγραψε ιστορία η ανθρωπότητα φέτος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα