Μου τη δίνουν οι εκπλήξεις: Είναι αυτό φυσιολογικό;

20:40 23/11/2022 - Πηγή: iPop

Θυμάσαι όταν ήμασταν παιδιά και βλέπαμε στρουμφάκια; Νομίζω σε εκείνη την ηλικία μας εκνεύριζε όλους ο γκρινιάρης που δεν ήθελε δώρα, δεν ήθελε εκπλήξεις. Σε ποιον δεν αρέσουν τα δώρα; Γιατί δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις σήμερα; Μήπως ο γκρινιάρης είχε δίκιο; Ποιος θέλει ένα κουτί με κόκκινο φιόγκο, ειδικά όταν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μπορεί να είναι ένα εκρηκτικό κουτί;

Γιατί δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν πια οι εκπλήξεις κάθε είδους. Ακόμα και οι ευχάριστες. Μου προκαλούν

αμηχανία, με βγάζουν από τα νερά μου. Παλιότερα μου άρεσαν αλλά πια τις θεωρώ εντελώς άχρηστες. Δεν αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους οι εκπλήξεις και χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη.

Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια να κάνεις κάτι κρυφά που τελικά σε καταλαβαίνουν όλοι στο τέλος και εσύ συνεχίζεις να μην το μαρτυράς με κουράζει. Επίσης μπορεί αυτή η έκπληξη, που έχεις δουλέψει τόσο πολύ για να ετοιμάσεις, τελικά να μην μου αρέσει, όμως, να πρέπει να κάνω ότι μου αρέσει για να μην σε στεναχωρήσω.

Όταν είσαι παιδί ακόμα και τα πιο απλά έχουν άλλη γεύση, άλλη χαρά. Ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει από τα μπατζάκια σου ακόμα και χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Και τι δεν θα δινα να ξαναζούσα άλλη μια φορά αυτόν τον παιδικό ενθουσιασμό. Ακόμα και στις μεγάλες μου χαρές σήμερα, τίποτα δεν είναι τόσο λαμπερό όπως ήταν όταν ήμασταν παιδιά.

PexelsΜήπως έχει να κάνει με τον έλεγχο;

Τελικά μήπως φταίει το γεγονός ότι ο έλεγχος φεύγει από τα χέρια μας και πάει σε εκείνον που κάνει την έκπληξη; Φυσικά οι προθέσεις του είναι οι καλύτερες και αυτό δεν το αμφισβητώ καθόλου, όμως και εμείς θα πρέπει κάποτε να πάψουμε να νιώθουμε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά μας. Για το γεγονός ότι δεν μας αρέσουν οι εκπλήξεις ή τα Χριστούγεννα .

Δεν θα ήταν καλύτερα αν ξέραμε όλοι τις προτιμήσεις των δικών μας ανθρώπων και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα σε κάθε περίπτωση; Δηλαδή αν σου αρέσουν οι εκπλήξεις, με χαρά να σου ετοιμάσουμε μια σε μια μέρα που σημαίνει κάτι για σένα. Αν δεν σου αρέσουν, ας μην κάνουμε τίποτα.

Τώρα θα μου πεις, αν ξύπναγες και σε περίμενε σαν έκπληξη μια Kelly Bag, δεν θα σε ενοχλούσε καθόλου. Αυτές οι εκπλήξεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες, ίσως επειδή είναι και τόσο μα τόσο σπάνιες να συμβούν.

Κανείς δεν λέει όχι σε κάτι μικρό

Μικρές εκπλήξεις που δεν απαιτούν πολύ κόπο από τον άλλον και πολλή προετοιμασία, πράγματα μικρής αξίας όπως μια σοκολάτα, ή ένα λουλούδι ή ένα εισιτήριο σε μια παράσταση που ήθελες να δεις και δεν έβρισκες θέση, είναι οι μικρές χαρές της ζωής που κάνουν πραγματικά τη διαφορά και δίνουν γεύση στη ζωή μας.

Όσο και αν μπορεί να ακουστώ αχάριστη, ευχαριστώ αλλά δεν θέλω μεγάλα πάρτι, ετοιμασίες και τυμπανοκρουσίες, αρκούμαι σε μια μικρή σοκολάτα ή ένα λουλουδάκι που έκοψες από τον κήπο. Η Kelly Bag και οι λοιπές «κυρίες» είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

40 πράγματα για τα 40 που θα ήθελα να ήξερα όταν ήμουν νεότερη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μου τη δίνουν οι εκπλήξεις: Είναι αυτό φυσιολογικό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα