Steinmeier: Δεν μπορώ να φανταστώ την Ε.Ε. χωρίς την Ελλάδα!

16:35 8/4/2017 - Πηγή: iPop

«Το μέλλον μας πρέπει να είναι ένα κοινό μέλλον. Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε στο χαιρετισμό του στην καλλιτεχνική έκθεση “Documenta”, ο Frank-Walter Steinmeier.

O oμοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, τόνισε πως οι Έλληνες από τη μεριά τους κατανοούν πως οι προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας είναι μια «πρωτοφανής εκδήλωση αλληλεγγύης στην ιστορία της Ε.Ε.» ενώ οι Γερμανοί από τη δική τους πλευρά καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες.

Παράλληλα,

ο κ. Steinmeier, τόνισε πως θα πρέπει να μην κλείνουμε τα μάτια μας σε όσα συμβαίνουν σε μια χώρα της Ε.Ε. και πως κοιτώντας δίπλα μας θα αποφεύγουμε μονομερείς ενέργειες μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας.«Μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, εάν δεν χάσουμε ο ένας τον άλλον από το οπτικό μας πεδίο», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε, πως «μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο το Ελληνικό Πνεύμα, εδώ στο λίκνο του, συναντάται με το Γερμανικό Πνεύμα για να υπερασπισθούν την φυσική θέση τους στον αενάως απαστράπτοντα αστερισμό της Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς»

Photos:Reuters-Michalis karagiannis

The post Steinmeier: Δεν μπορώ να φανταστώ την Ε.Ε. χωρίς την Ελλάδα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα