Spiegel: Αλλαγή γραμμής από τη Γερμανική Κυβέρνηση

12:01 5/3/2017 - Πηγή: iPop

H γερμανική κυβέρνηση αλλάζει γραμμή πλεύσης καθώς εμφανίζεται ανοικτή σε νέες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel η Γερμανική κυβέρνηση αλλάζει γραμμή πλεύσης καθώς όπως φαίνεται είναι θετική στο να γίνει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υπό τη μορφή αναπροσαρμογής των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησής τους.

«Η

Γερμανία απομακρύνεται όπως φαίνεται από την σκληρή γραμμή της προκειμένου να κλείσει το συντομότερο τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοικτή σε νέες παραχωρήσεις», αναφέρει το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel.

«Υπάρχει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων. Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από μια συμφωνία», δήλωσε ανώτερος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Spiegel.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει στην κυβέρνηση Τσίπρα και άλλες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018 και πως αυτό θα ήταν δυνατό να γίνει υπό τη μορφή αναπροσαρμογής των επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησής τους. Το Βερολίνο φέρεται επίσης να μην επιμένει πλέον σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια. «Και τα δύο αποτελούν απομάκρυνση από τις μέχρι σήμερα θέσεις του. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα θα εφαρμόσει αμέσως τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις», γράφει το Spiegel.

The post Spiegel: Αλλαγή γραμμής από τη Γερμανική Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα