Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων αφορολόγητο, συνταξιοδοτικό και αντιμέτρα

20:25 4/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα εξεταστούν αφορολόγητο, συνταξιοδοτικό και αντιμέτρα καθώς υπήρξαν έντονες διαφορές στα κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής πλευράς κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Στα τεχνικά κλιμάκια αποφασίστηκε να παραπεμφθούν εκ νέου, τα κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης, «Χρειάζεται περαιτέρω τεκμηρίωση, η οποία θα ανατεθεί στα τεχνικά κλιμάκια» εξήγησε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ που μετείχε στη σύσκεψη.

Να σημειωθεί πως αύριο -Κυριακή- (κατά πάσα πιθανότητα στις 15.00) αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα

συνάντηση με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου για τα εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Για τα δημοσιονομικά, ενδέχεται να υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας.

Μέσα τα επόμενα 24ωρα τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν για το καυτό ζήτημα του αφορολογήτου αλλά και το ποσοστό των φορολογουμένων, όπως επίσης το κόστος χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Στα καυτά ζητήματα βρίσκονται και τα αντιμέτρα καθώς υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ ως προς το περιεχόμενο των παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας μετά το τέλος της συνάντησης, τα ζητήματα αυτά αφορούν:

Στο θέμα του δημοσιονομικού κενού 2% του ΑΕΠ, το οποίο υπάρχει το 2019 σύμφωνα με το ΔΝΤ.Στο πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος (σ.σ. κατά το ΔΝΤ, το 50% των φορολογουμένων δεν καταβάλλουν φόρο εισοδήματος λόγω του υψηλού αφορολόγητου).Στο ύψος της κρατικής χρηματοδότησης προς το ασφαλιστικό σύστημα. Κατά τον κυβερνητικό παράγοντα, τα στοιχεία του ΔΝΤ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι υπερβολικά.

The post Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων αφορολόγητο, συνταξιοδοτικό και αντιμέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα