O Schäuble «πετάει το μπαλάκι» για κλείσιμο της αξιολόγησης στην Αθήνα

16:13 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Στην Αθήνα «πετάει το μπαλάκι» για κλείσιμο της αξιολόγησης ο Schäuble, λέγοντας η επίτευξη συμφωνίας και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος εξαρτάται απ’ την ελληνική Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ecofin, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε συγκεκριμένα:

Το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται στην ελληνική Κυβέρνηση

Αναφορικά με την επόμενη εκταμίευση δόσης, ο κ. Schäuble εξέφρασε για ακόμα μια φορά την πεποίθηση πως δεν θα εκταμιευτεί καμία δόση εάν

δεν συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας για το θέμα του χρέους, ο Γερμανός Υπουργός επισήμανε το ΔΝΤ πλέον έχει αντιληφθεί ότι δεν γίνεται ελάφρυνση του χρέους. «Ακόμη και οι εταίροι μας στην Ουάσιγκτον έχουν κατανοήσει πλέον, ότι η ελάφρυνση δεν είναι εφικτή, με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε.».

Θυμίζουμε ότι το Eurogroup της Δευτέρας δεν έδωσε το «πράσινο φως» για επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να «χαθεί» και η 7η Απριλίου (επόμενο Eurogroup), ως πιθανή ημερομηνία για επίτευξη συμφωνίας.

Οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής του Κουαρτέτου συνεχίζονται στις Βρυξέλλες έως και την Πέμπτη για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να επιλύσουν τις μεγάλες διαφωνίες τους.

Photo: DPA

The post O Schäuble «πετάει το μπαλάκι» για κλείσιμο της αξιολόγησης στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα