Kρέμα μελιού: Φτιάχνουμε το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που είναι τόσο απλό όσο και νόστιμο

16:19 20/3/2022 - Πηγή: iPop

Η κρέμα μελιού είναι μια συνταγή με προέλευση από τον νομό Αττικής, ο οποίος φημιζόταν για το εξαιρετικής ποιότητας μέλι του από την Αρχαιότητα. Πρόκειται για μια νηστίσιμη συνταγή η οποία χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και είναι εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της. Στην υφή και την όψη μοιάζει αρκετά με το παραδοσιακό γλυκό μουσταλευριά αλλά είναι αρκετά πιο γλυκό στην γεύση.

Εύκολη, θρεπτική και νηστίσιμη ταχινόσουπα!

Συνταγή για κρέμα μελιού: Υλικά1 1/2 κ.σ. μέλι3 κ. σ. νερό4 κ.σ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις1 κ. γλ. σουσάμι1 κ.σ. σταφίδες ξανθές1 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα και
ψιλοκομμένα1 πρέζα κανέλαΠώς να φτιάξεις την παραδοσιακή συνταγή για κρέμα μελιούΒάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι το αλεύρι και το ψήνουμε για 4′-5′ μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Τότε ρίχνουμε λίγο νερό και δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη σπάτουλα για να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το μέλι και το υπόλοιπο νερό σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι. Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 3′-4′ λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου αρχίσει να πήζει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Την μεταφέρουμε σε μικρά μπολ και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και προαιρετικά με την κανέλα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Kρέμα μελιού: Φτιάχνουμε το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που είναι τόσο απλό όσο και νόστιμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kρέμα, Φτιάχνουμε,Krema, ftiachnoume