Kαλύτερα να μασάς …ή μήπως όχι;

12:30 9/5/2014 - Πηγή: iPop

Θυμάσαι τη διαφήμιση που έλεγε καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς; Ε, εδώ δεν θα εξετάσουμε αυτό το φαινόμενο αλλά τα θετικά και τα αρνητικά του να μασάς τσίχλες. Η τσίχλα, για πολλούς είναι εθισμός, μια καθημερινή συνήθεια. Όμως, καλό είναι να μασάς τσίχλες με μέτρο, γιατί μπορεί να είναι η αιτία για προβλήματα υγείας που μπορεί να έχεις και να μην έχεις σκεφτεί καν. Γενικότερα, η υπερκατανάλωση και η υπερβολή, ποτέ δεν κάνει καλό!

Θετικά

Ενεργοποιεί το μυαλό: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μασώντας μία τσίχλα, τονώνει τη σκέψη και είσαι σε εγρήγορση. Αυτό, γιατί το μάσημα, επηρεάζει

οκτώ διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου σου.

Αδυνατίζει: Έχει αποδειχθεί ότι αν μασάς, μία τσίχλα την ημέρα, καταναλώνεις 68 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα, χωρίς να έχεις την επιθυμία να τις αναπληρώσεις.

Μειώνει το άγχος: Όταν έχεις άγχος, είναι μια κίνηση που θα κάνεις. Δηλαδή να πάρεις μια τσίχλα και να την μασάς, σαν να μην υπάρχει αύριο. Πράγματι σε χαλαρώνει, γιατί εκτονώνεις το άγχος σου μ’αυτό τον τρόπο και αντικαθιστά το φαγητό. Γιατί, όταν έχεις άγχος, συνήθως τρώς σαν να μην υπάρχει αύριο. Οπότε ποιο είναι το καλύτερο!

Εξουδετερώνει τα βακτήρια: Η τσίχλα, περιέχει ξυλιτόλη, μια ουσία που βοηθά στη μείωση της οδοντικής πλάκας. Συνήθως η τσίχλα με γεύση κανέλας, είναι η καλύτερη αφού μειώνει κατά πολύ τα βακτήρια στο στόμα μας.

Βουλωμένα αυτιά: Είναι γνωστό, μασάς μια τσίχλα και ξεβούλωσαν!

Αρνητικά

Προκαλεί στομαχικές διαταραχές: Η υπερβολική χρήση της τσίχλας, αν μασάς δηλαδή τσίχλα από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκαλεί πόνους στο στομάχι κυρίως αν είναι άδειο. Διεγείρει τα γαστρικά υγρά με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσπεψία, γαστρίτιδα ακόμα και έλκος. Μέτρο λοιπόν!

Πονοκέφαλο: Όταν μασάς πολλές φορές την ημέρα τσίχλα, προκαλεί ζαλάδες ή πονοκεφάλους. Η τσίχλα, περιέχει ασπαρτάμη, η οποία σε μεγάλες ποσότητες, έχει αυτά τα συμπτώματα.

Συμπέρασμα:

Να μασάς τσίχλα αλλά με μέτρο!

The post Kαλύτερα να μασάς …ή μήπως όχι; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα