Jenny Hibbert: Η ιστορία μιας προγιαγιάς η οποία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο φωτογραφίζοντας την άγρια φύση – Η ιδιαίτερη αγάπη της για τις καφέ αρκούδες

16:06 17/7/2022 - Πηγή: iPop

Όταν η Jenny Hibbert στράφηκε στη φωτογραφία για να ξεχαστεί κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου που βίωνε, δεν ήξερε ότι αυτό θα τη βοηθούσε να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα θα την έφερνε αντιμέτωπη με μερικά από τα μεγαλύτερα αρπακτικά του κόσμου. Η 70χρονη προγιαγιά που φωτογραφίζει αρκούδες έχει ζήσει μέχρι στιγμής συναρπαστικές εμπειρίες και η απόφασή της να στραφεί στον τομέα της φωτογραφίας της άλλαξε κυριολεκτικά όλη της τη ζωή.

105χρονη γιαγιά από την Ινδία τρέχει σε αγώνες στίβου

– Ένα υπέροχο παράδειγμα για το τι μπορείς να καταφέρεις με τη δύναμη της θέλησης!

Το αγαπημένο της μέρος, ανάμεσα στα πολλά που έχει επισκεφτεί, είναι η Φινλανδία όπου έχει την ευκαιρία να φωτογραφίζει το αγαπημένο θέμα των φωτογραφιών της, την καφέ αρκούδα.

View this post on Instagram

A post shared by Jenny Hibbert (@jhibbertphotography)

Η 70χρονη προγιαγιά που φωτογραφίζει αρκούδες: Ποια είναι η ιστορία της

Η Jenny Hibbert, η οποία έχει τέσσερα παιδιά, δέκα εγγόνια και δύο δισέγγονα, αγαπούσε πάντα τη φωτογραφία και όταν της αγόρασαν την πρώτη της φωτογραφική μηχανή ως δώρο Χριστουγέννων ήταν μόλις 11 ετών. Έπρεπε να φτάσει ωστόσο 62 ετών για να αγοράσει μόνη της την πρώτη της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

«Περνούσα ένα πραγματικά δύσκολο διαζύγιο», είπε η Jenny, η οποία σήμερα ζει στην Ουαλία. «Οποιοδήποτε διαζύγιο είναι ένας εφιάλτης. Είχε μονοπωλήσει το μυαλό μου οπότε στράφηκα στη φωτογραφία για να ξεχαστώ». Άρχισε να τραβάει φωτογραφίες από τοπία και την άγρια ​​ζωή της Ουαλίας, ενώ σύντομα ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της ταξίδια στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της δουλειάς της.

Οι άνθρωποι που λάμπουν όταν κάνουν αυτό που αγαπούν, μας δίνουν έμπνευση

Η φωτογράφιση αυτών των άγριων ζώων ενέχει αρκετούς κινδύνους και η Jenny έχει βρεθεί πολλές φορές σε επικίνδυνες καταστάσεις.

«Ήμουν σε μία κρυψώνα για 16 ώρες», είπε αναφερόμενη σε μία δύσκολη κατάσταση που έχει περάσει στην προσπάθειά της να πετύχει το τέλειο κλικ. «Κοιμάσαι κάτω , κάνει πολύ κρύο, μάλλον -20 βαθμούς Κελσίου… Η μόνη πηγή ζέστη που είχα ήταν εννιά κεράκια. Και είσαι ακριβώς εκεί, ελπίζοντας ότι θα εμφανιστούν μια ή δύο αρκούδες».

Η υπομονή της ωστόσο απέδωσε. «Μία εντυπωσιακή αρκούδα εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν απλώς μια καταπληκτική στιγμή για να μπορέσω να φωτογραφίσω αυτό το πλάσμα που ήταν εκεί επειδή μόλις είχε μόλις βγει από τη χειμερία νάρκη» ανέφερε η ίδια.

View this post on Instagram

A post shared by Jenny Hibbert (@jhibbertphotography)

Η Hibbert ελπίζει ότι μια μέρα θα μπορέσει να πάει στην Αλάσκα για να φωτογραφίσει τις αρκούδες την ώρα που πιάνουν σολομούς καθώς και το Εθνικό Πάρκο Yellowstone. Προς το παρόν όμως, περνά το χρόνο της ταξιδεύοντας σε άλλα μέρη, αποτυπώνοντας υπέροχα τοπία και την άγρια ομορφιά της φύσης, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Καθημερινοί άνθρωποι που μας δίνουν έμπνευση, απλώς με το να είναι ο εαυτός τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Jenny Hibbert: Η ιστορία μιας προγιαγιάς η οποία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο φωτογραφίζοντας την άγρια φύση – Η ιδιαίτερη αγάπη της για τις καφέ αρκούδες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα