H καλύτερη προθέρμανση για να αποκτήσεις ευλυγισία

11:30 20/9/2014 - Πηγή: iPop

Όσο αδύνατος, γυμνασμένος και με ιδανικές αναλογίες κι αν είσαι, δεν παίζει ρόλο στο πόσο ευέλικτος και ευλύγιστος είσαι. Μην βιαστείς να πεις και να αποδεχθείς ότι πάσχεις σε αυτό το κομμάτι -ευτυχώς μπορείς να κάνεις ειδική προθέρμανση για να αποκτήσεις ευλυγισία, η οποία εκτός των άλλων θα προλάβει χρόνιους τραυματισμούς. Η Νο1 τεχνική προθέρμανσης γι” αυτό το σκοπό ονομάζεται PNF stretching. Παρακάτω θα μάθεις 2 απλούς τρόπους να την εφαρμόσεις. Αρκούν 2 φορές την εβδομάδα για να αποκτήσεις ευλυγισία.

άσκηση

Ξάπλωσε ανάσκελα. Λύγισε τα γόνατα και πέρνα το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό. Πιάσε τις δύο κνήμες με τα χέρια σου. Σπρώξε τα πόδια όσο τα κρατάς για τρία δευτερόλεπτα, κρατώντας αντίσταση στα χέρια. Τράβα τα πόδια σας στο στήθος για τρία δευτερόλεπτα. Σιγουρέψου ότι κρατάς χαμηλά την πλάτη στο πάτωμα. Επανάλαβε τουλάχιστον τρεις φορές. Συνέχισε με την άλλη πλευρά.

2η άσκηση

Ξάπλωσε ανάσκελα και άνοιξε τα πόδια στον αέρα. Κράτα τα ίσια. Πιάσε το εσωτερικό των μηρών σας με τα χέρια σου. Σπρώξε τα πόδια για τρία δευτερόλεπτα, βάζοντας αντίσταση με τα χέρια. Χαμήλωσε τα πόδια προς το πάτωμα από το εξωτερικό μέρος των μηρών για τρία δευτερόλεπτα. Προσπάθησε κάθε φορά που κάνεις το τέντωμα, τα πόδια σου να πηγαίνουν πιο κοντά στο πάτωμα. Επανάλαβε τουλάχιστον τρεις φορές.

The post H καλύτερη προθέρμανση για να αποκτήσεις ευλυγισία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα