Eurovision: Κυκλοφόρησε το video clip του Stefania και δεν είναι καθόλου εύκολο να το δεις

11:46 16/5/2022 - Πηγή: iPop

Οι Kalush Orchestra κατάφεραν να αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές της φετινής Eurovision, σε μια περίοδο όπου η χώρα τους βιώνει μια απ’ τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της. Το video clip του Stefania, του νικητήριου τραγουδιού, κυκλοφόρησε και οι εικόνες είναι σκληρές.

Η Stefania έχει μεταφερθεί στις μαρτυρικές πόλεις της Ουκρανίας

που υποφέρουν, όπως της Μπούτσα, του Ιρπίν, της Μποροντιάνκα, του Χοστόμελ. Εκεί όπου ο άμαχος πληθυσμός και οι στρατιώτες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Βλέπουμε γυναίκες στρατιώτες να μεταφέρουν παιδιά στις ρημαγμένες πόλεις επιστρέφοντάς τα στους δικούς τους, ενώ την ίδια στιγμή ράπερ Oleh Psiuk τραγουδά με φόντο τα ερείπια του πολέμου. 

To video clip κλείνει με το εξής μήνυμα:

Αφιερωμένο στον γενναίο λαό της Ουκρανίας, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα, αθώο παιδί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά πρόσωπα αλλά είναι το πρόσωπο της μητέρας μας που κρατάει τις καρδιές μας ζωντανές στις πιο σκοτεινές στιγμές

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή που αποφάσισε το συγκρότημα να ανεβάσει το video clip, δηλαδή μετά τη νίκη τους, είπαν ότι δεν το έκαναν νωρίτερα για να μην κατηγορηθούν πως πολιτικοποίησαν τον διαγωνισμό.

Το video clip του Stefania:

«Κάθε νίκη έχει σημασία για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Η νίκη είναι πολύ σημαντική για την Ουκρανία, ιδιαίτερα φέτος. Για εμάς, αυτή η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο σημαντική αυτές τις ημέρες», δήλωσε ο frontman των Kalush Orchestra στη συνέντευξη Τύπου των νικητών και ευχαρίστησε όλους όσοι τους ψήφισαν.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν πιστεύει ότι τους ψήφισαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, είπε: «Τελευταία το τραγούδι ήταν πρώτο στα στοιχήματα. Αλλά και πριν από τον πόλεμο, ήταν στα πρώτα πέντε για τις στοιχηματικές εταιρείες. Το έχουμε ακούσει πολύ ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και το απολαύσαμε πραγματικά». 

10+1 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τη Eurovision

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Eurovision: Κυκλοφόρησε το video clip του Stefania και δεν είναι καθόλου εύκολο να το δεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα