Emily Blunt: Πώς η υποκριτική τη βοήθησε να ξεπεράσει τον τραυλισμό της – «Οι άνθρωποι δεν μιλούν αρκετά συχνά για ένα τέτοιο ζήτημα»

14:36 13/7/2022 - Πηγή: iPop

Η 39χρονη ηθοποιός εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια του γκαλά «Freeing Voices, Changing Lives» του Αμερικανικού Ινστιτούτου που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη τη δική της προσωπική εμπειρία, σχετικά με ένα θέμα που δεν συζητάται συχνά. Ο τραυλισμός της Emily Blunt —όχι η προσωπικότητα ούτε τα ταλέντα της— κυριάρχησαν στα πρώτα χρόνια της ζωής της. Η ίδια, ως η παρουσιάστρια της βραδιάς μίλησε ανοιχτά για τον τραυλισμό και την υποκριτική,

λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για ένα τέτοιο ζήτημα.

Τον τραυλισμό τον ελέγχεις δεν σε ελέγχει

Ο τραυλισμός της Emily Blunt – Η ομιλία της σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημαGetty Images/ DIMITRIOS KAMBOURIS

Όπως περιέγραψε η ηθοποιός, η υποκριτική ήταν μια πρόκληση για εκείνη να καταφέρει να μιλήσει άπταιστα, ακόμα και αν δεν ήταν αυτή η θεραπεία για τον τραυλισμό.

«Δεν θα έλεγα ότι γι’ αυτό τόλμησα να ασχοληθώ με την υποκριτική, αλλά ήταν λίγο σοκαριστική η πρώτη φορά που μπόρεσα να μιλήσω, ξέρετε, κάνοντας μια ανόητη φωνή ή μια προφορά παριστάνοντας ότι είμαι κάποιος άλλος», είπε η Blunt. «Οι άνθρωποι δεν μιλούν για ένα τέτοιο ζήτημα αρκετά συχνά, παρόλο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παλεύουν με αυτό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Αν δεν μπορείς να εκφραστείς, δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Και υπάρχει κάτι πολύ έντονο στην απελευθέρωση των ανθρώπων από αυτή την διαταραχή στον λόγο».

Η ηθοποιός της Jungle Cruise σημείωσε πως κι άλλα πρόσωπα στην οικογένειά της είχαν τραυλισμό, όπως ο παππούς, ο θείος και ο ξάδελφός της.

«Είναι βιολογικό και συχνά κληρονομικό και δεν φταις εσύ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο People. «Νομίζω ότι είναι μια διαταραχή, την οποία οι άνθρωποι κοροϊδεύουν και κάνουν bullying. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για μένα να βρίσκομαι εδώ, για να αυξήσω την ευαισθητοποίηση σχετικά με το τι πραγματικά είναι ο τραυλισμός».

Γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν την πιο σκληρή γυμναστική για να πάρουν τον ρόλο! | Photos

Τα βιώματα από την παιδική της ηλικία

Συλλογιζόμενη την παιδική της ηλικία, είπε αναφέρει στο παρελθόν ότι ένας δάσκαλος την ενθάρρυνε να πάρει μέρος σε μία ακρόαση για ένα σχολικό θεατρικό έργο, αφού παρατήρησε ότι δεν τραύλιζε όταν υποδυόταν άλλους χαρακτήρες. Στη συνέχεια, στα 12 της, η ηθοποιός διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο χανόταν σε έναν ρόλο, τόσο περισσότερο μειώνονταν ο τραυλισμός της.

Σήμερα, η Blunt βοηθά τα παιδιά να βρουν παρόμοιους τρόπους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους , λέγοντας πως: «Αναλογίζομαι και διερευνώ όλες τις πιθανές αιτίες, η δουλειά μου με την κοινότητα που τραυλίζει είναι αυτή που με επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της προσωπικής μου εμπειρίας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Emily Blunt: Πώς η υποκριτική τη βοήθησε να ξεπεράσει τον τραυλισμό της – «Οι άνθρωποι δεν μιλούν αρκετά συχνά για ένα τέτοιο ζήτημα» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα