Heartstopper: Η σειρά του Netflix που σου δείχνει με τον πιο γλυκό και ρεαλιστικό τρόπο πώς νιώθει ένας LGBTQ+ έφηβος

19:56 12/7/2022 - Πηγή: iPop

Τι γίνεται όταν ο Charlie συναντάει τον Nick; Πώς δύο έφηβοι ανακαλύπτουν τον γλυκό κόσμο του έρωτα, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από εμπόδια; Η σειρά Heartstopper δείχνει δύο αγόρια στην εφηβεία καθώς ερωτεύονται, χωρίς φυσικά να είναι όλα εξαρχής εύκολα.

Βασισμένη στα comics της Alice Oseman στο Tumblr, η σειρά μας δείχνει μ’ έναν πολύ γλυκό και παράλληλα ρεαλιστικό τρόπο τον εφηβικό έρωτα, την ανακάλυψη της σεξουαλικότητας, το μπέρδεμα που νιώθουν οι έφηβοι και καταλήγουν να googlάρουν τεστάκια τύπου “am i gay

test” αλλά και την μη ορατότητα των trans ατόμων. Η Yasmin, ως μαύρη τρανς γυναίκα, παίζει τον δικό της κομβικό ρόλο στη σειρά, δείχνοντάς μας τον σκληρό κόσμο του bullying.

Αν λατρεύεις το Sex Education, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα σ’ αρέσει και η σειρά Heartstopper, η οποία, ωστόσο, έχει ένα πιο απλό και ρομαντικό ύφος, χωρίς σεξ και ναρκωτικά, ενώ ανά διαστήματα ξεπηδούν στην οθόνη διάφορα εικαστικά elements, των οποίων η παρουσία έχει τόση πλάκα και είναι τόσο εύστοχη, όσο και τα comics στα οποία βασίζεται το story!

Σε κάθε επεισόδιο της μισής ώρας βλέπουμε και μια διαφορετική φάση της σχέσης μεταξύ των δύο αγοριών, αλλά και των φίλων τους, οι οποίοι δεν περνούν καθόλου απαρατήρητοι, καθώς συμβολίζουν τη σημασία του να έχει ένας έφηβος ένα καταφύγιο και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, ειδικά όταν η σεξουαλικότητά του αποτελεί αιτία να δεχθεί ακραίο bullying.

Aν με ρωτήσεις εάν αξίζει να δεις τη σειρά, θα σου πω ότι αφενός είναι μια σειρά που παρακολουθείς ευχάριστα και μπαίνεις πολύ στον κόσμο ενός νεαρού παιδιού που εξερευνά την σεξουαλικότητά του, κι αφετέρου θα σου πω πως θεωρώ ότι πρέπει να την παρακολουθήσουν LGBTQ+ παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία.

Σειρά Heartstopper: Το trailer

Πώς είναι να είσαι σε μια LGBTQ+ σχέση στην Ελλάδα του σήμερα; Η Βαλέρια και η Άννα μας λένε την ιστορία τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Heartstopper: Η σειρά του Netflix που σου δείχνει με τον πιο γλυκό και ρεαλιστικό τρόπο πώς νιώθει ένας LGBTQ+ έφηβος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα