Σκουπίδια, 40άρια και στο βάθος η απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ

08:57 29/6/2017 - Πηγή: iPop

Σε πολύ έντοντες συνθήκες ζουν οι Έλληνες τις τελευταίες μέρες καθώς το σκηνικό της καθημερινότητας περιλαμβάνει σκουπίδια, 40άρια και στο βάθος την απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ για τη συνέχιση ή λήξη των κινητοποιήσεων τους.

Στις 10:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, μέχρι το βράδυ αναμένεται τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν για τη μορφή της δράσης τους από εδώ και πέρα.

Το Plan B της
Κυβέρνησης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και γι αυτό καταστρώνει ένα Plan B το οποίο περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δικαιοσύνη και το στρατό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που περιμένει η κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης, είναι μια ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης με φόντο τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από τους τόνους των σκουπιδιών ενώ παράλληλα σχεδιάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στους δρόμους οχήματα του στρατού με στρατιωτικό προσωπικό για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Μέχρι την Κυριακή μπαίνει στον πάγο ο ιδιώτης για τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης

Στον πάγο μπήκε η συμφωνάι με τον ιδιώτη για την συγκομιδή των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης καθώς βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Ο Δήμαρχος θέλοντας να δείξει καλή θέληση αποφάσισε να αναμείνει τις οριστικές αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν οτι θα του παραδώσουν την πόλη -εφόσον λήξει η απεργία – μέχρι την Κυριακή όπως ήταν.

Στο κόκκινο τα θερμόμετρα – SOS από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Και ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς παράλληλα αυξάνονται και οι σωροί των σκουπιδιών με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και το υπουργείο Υγείας έχουν εκπέμψει SOS καθώς συνεχίζεται η μη αποκομιδή των σκουπιδιών τουλάχιστον έως σήμερα, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διάβασε επίσης:

O υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

The post Σκουπίδια, 40άρια και στο βάθος η απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα