Dijsselbloem: Δεν θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ

17:58 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Την αποχώρηση της Ολλανδίας απ’ το ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ προανήγγειλε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος εκτός από πρόεδρος του Eurogroup είναι και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του, τόνισε πως η Ολλανδία δεν θα παραμείνει στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην

το υποστηρίξει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εμπλοκή του ΔΝΤ ως «απαραίτητη», προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής, «ότι αν το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος ή θα αποσυρθεί, τότε η στήριξη στο πρόγραμμα θα χαθεί».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup προχώρησε και την Τρίτη σε παρέμβαση σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, λέγοντας πως η έκθεση του Ταμείου για την χώρα μας είναι σκληρή και ξεπερασμένη.

Ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του για τα όσα αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ:

Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ. η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται ενώ η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται ήδη από αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου, το οποίο έχει θέσει προϋποθέσεις για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα. Ωστόσο, οι προϋποθέσεις, τις οποίες θέτει το ΔΝΤ δεν βρίσκουν σύμφωνους τους Ευρωπαίους.

The post Dijsselbloem: Δεν θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα