Cronut η μαγική συνταγή!

12:05 13/10/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:1 πακέτο ζύμη για κρουασάν2 αυγά3 κρόκοι αυγών250ml γάλα250ml κρέμα γάλακτος80γρ ζάχαρη κρυσταλλική1 δόση βανίλια20γρ κορν φλάουρ20γρ αλεύριΜισό λίτρο σπορέλαιο100γρ πολύχρωμη τρούφα

Για το γλάσο σοκολάτας:

180γρ κουβερτούρα250ml κρέμα γάλακτος20γρ μέλιEκτέλεση:

Για το cronut:

Απλώνουμε τα τρία φύλλα και τα αλείφουμε με ένα αυγό, που έχουμε χτυπήσει και στη συνέχεια, αφού βάλουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, τα διπλώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη ελάχιστα, πιέζοντας με τα δάχτυλα

Αλείφουμε με αυγό

και διπλώνουμε, ενώ ύστερα επαναλαμβάνουμε μία τελευταία φορά την διαδικασία.

Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε τη ζύμη και με ένα πιο μικρό κουπάτ κάνουμε μία τρύπα στη μέση, ώστε να πάρει σχήμα ντόνατ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και αφού ζεσταθεί, τοποθετούμε τα cronuts και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσoυν..

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη βανίλια.

Σ ένα μπολ χτυπάμε το δεύτερο αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέσα στο μπολ και ύστερα ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.

Λίγο πριν βράσει η κρέμα με το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα για περίπου 5 λεπτά.

Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μία μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα.

Για το γλάσο σοκολάτας:

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και το μέλι και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Για την συναρμολόγηση του γλυκού

Αφού έχουν κρυώσει τα cronuts και η κρέμα, κόβουμε τα cronuts στη μέση και τα γεμίζουμε μέσα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε από πάνω το γλάσσο σοκολάτας ενώ τέλος πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα, που θα δώσει έναν άλλον γευστικότατο τόνο στο cronut.

Η συνταγή για το γλάσο σοκολάτας είναι ενδεικτική. Το cronut μπορούμε να το γεμίσουμε με οποιαδήποτε κρέμα της αρεσκείας μας.

The post Cronut η μαγική συνταγή! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα