8 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική επιτυχία και αυτή τη χρονιά

20:43 12/1/2021 - Πηγή: iPop

Πώς μπορείς να φτάσεις στην προσωπική επιτυχία; Τι πρέπει να κάνεις για 12 μήνες, ώστε να είσαι επιτυχημένος σαν άνθρωπος και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Δεν είναι εύκολο να γίνεις επιτυχημένος και δεν εννοούμε στα επαγγελματικά ή τα αισθηματικά σου, αλλά προσωπικά, σαν άνθρωπος. Και φυσικά δεν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις εύκολα, αφού πρώτα απ’ όλα πρέπει να το νιώσεις μέσα σου εσύ ο ίδιος. Όμως, τι μπορείς να κάνεις για τουλάχιστον 12 μήνες, ώστε να πλησιάσεις την προσωπική σου επιτυχία; Η Najwa Zebian, συγγραφέας, ακτιβίστρια και εκπαιδευτικός, μας δίνει μερικές

συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσουμε όχι μόνο αυτή, αλλά και κάθε χρονιά.

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις σήμερα κιόλας αν θες να είσαι ευτυχισμένος

Πώς να φτάσεις στην προσωπική επιτυχία;

1. Άσε στην άκρη αυτό που δεν μπορείς να ελέγξεις. Σταμάτα να προσπαθείς να λύσεις αυτό που δεν μπορείς και είναι εκτός του ελέγχου σου. Δεν υπάρχει για όλα μια λύση που περνά απ’ το χέρι σου. Χαλάρωσε κι απλά δώσε περισσότερη βάση σε αυτά που σε αφορούν και μπορείς να ελέγξεις.

2. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Όχι να προσπαθείς να είσαι διαφορετικός ή ίδιος με τους άλλους, αλλά απλά αληθινός. Ίσως να έχεις κοινά σημεία με κάποιους ίσως και όχι. Μην ξεχνάς, όμως, πως είσαι μοναδικός, γι’ αυτό και πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

3. Μην σταματήσεις ποτέ να δίνεις. Δεν έχει σχέση με την ηλικία, ενώ είναι ένα είδος θεραπείας για την ψυχή. Επειδή σταματάς να είσαι εγωιστής και εγωκεντρικός. Δεν είναι απαραίτητο να δίνεις πράγματα, μπορείς να δίνεις αγάπη, προσοχή, εμπιστοσύνη, όσα θα ήθελες και θες να δώσει και κάποιος άλλος σε σένα, χωρίς καν να τα ζητήσεις.

Pexels

4. Πληγώθηκες; Έκανες λάθος; Υπέροχα. Αυτό είναι που θα σε κάνει ακόμα πιο δυνατό. Ένα δάσος μεγαλώνει αφού καεί, γιατί τρέφεται από τα απομεινάρια του. Καμία ανάπτυξη δεν έρχεται χωρίς αγώνα, προσπάθεια και δυσκολίες. Ο πόνος και οι δυσκολίες θα σε κάνουν πιο δυνατό.

6 λόγοι που θα σου δώσουν έμπνευση να δεις τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία!

5. Αγάπα, αγάπα πολύ. Όλοι χρειάζονται αγάπη και αυτοί την χρειάζονται περισσότερο είναι αυτοί που το εκφράζουν λιγότερο. Μην τιμωρείς κάποιον αν δεν σου δείχνει την αγάπη του όσο το κάνεις εσύ, μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται. Να την δείχνεις την αγάπη σου και να αγαπάς πραγματικά, αληθινά, δυνατά.

Freepik

6. Ποτέ μην προδώσεις τον εαυτό σου για να ευχαριστήσεις κάποιον άλλο. Ποτέ. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του να συμβιβάζεσαι και του να αφήνεις τον εαυτό σου έρμαιο στα θέλω κάποιου άλλου. Να έχεις τα όριά σου και τα προσωπικά σου θέλω και να μην τα καταπατάς για τους άλλους.

7. Άκου ό,τι υπάρχει γύρω σου. Όχι μόνο τις λέξεις, όχι μόνο τους φίλους και την οικογένειά σου. Άκου τον κόσμο, παρατήρησε, προβληματίσου. Άφησε το μυαλό σου να πλέει στον ωκεανό της περιέργειας και θαύμασε ακόμα και τα απλούστερα πράγματα.

8. Μην ντρέπεσαι για τα συναισθήματά σου. Όταν θες να κλάψεις, κλάψε. Γέλα συχνά. Ξεκουράσου καλά. Δούλεψε σκληρά, αλλά κάνε και διάλειμμα πριν φτάσεις στο burn out. Είναι εντάξει να δίνεις χρόνο στο σώμα και το μυαλό σου για “επαναφόρτιση” και να εκφράζεσαι κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη.

Μην ξεχνάς να προσπαθείς να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και η προσωπική επιτυχία δεν είναι μακριά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική επιτυχία και αυτή τη χρονιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
8 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική επιτυχία και αυτή τη χρονιά,