7 λόγοι που αγνόησαν το βιογραφικό σου

12:31 17/7/2014 - Πηγή: iPop

Μήπως είσαι σε διαδικασία αναζήτησης δουλειάς, αλλά κάθε προσπάθειά σου έχει αποβεί μάταια; Ίσως κάνεις ένα από τα συνηθισμένα λάθη που έχουν διαπιστώσει διάφοροι εργοδότες στα βιογραφικά των υποψηφίων εργαζομένων με αποτέλεσμα να αγνόησαν το βιογραφικό τους. Ειδικά αν η δουλειά σου είναι στον τομέα των υπηρεσιών, όπως μάρκετινγκ, διαφήμιση, εξυπηρέτηση πελατών, social media πρέπει να διαβάσεις επειγόντως τα παρακάτω don’ts και να παραδειγματιστείς…

Χρησιμοποιείς λογαριασμό mail στο
Hotmail.
To gmail θεωρείται πιο σύγχρονο mail, ενώ έξτρα πόντους μπορεί να πάρεις αν χρησιμοποιείς το mail της δικής σου ιστοσελίδας.Δεν σε βρίσκουν στο Google.
Δεν χρειάζεται να είσαι ο Michael Jackson των αποτελεσμάτων, αλλά καλό είναι όταν κάνει κάποιος Google search το όνομά σου να βγαίνει το LinkedIn σου (σου είπαμε εδώ πόσο το χρειάζεσαι για επαγγελματικούς λόγους), περιεχόμενο που έχεις δημιουργήσει, το Twitter σου ή η προσωπική σου σελίδα.Το τελευταίο σου tweet είναι από το 2011.
Άντε και το βρίσκουν το προφίλ σου. Αν, όμως, έχεις να το ανανεώσεις εδώ και τρία χρόνια δεν έχει νόημα να διεκδικείς θέση σχετική με επικοινωνία και τις σύγχρονες απαιτήσεις. Δεν χρειάζεται να έχεις χιλιάδες followers (αν και ποτέ δεν βλάπτει κάτι τέτοιο), αλλά καλό είναι να συμμετέχεις σε τακτική βάση σε online συζητήσεις που δείχνουν ότι είσαι ενημερωμένος για τα τρέχοντα. Μερικά tweets την εβδομάδα είναι αρκετά και ένας μήνας χωρίς δραστηριότητα θεωρείται απαράδεκτος. Ακόμα, καλύτερα να έχεις καλή παρουσία σε ένα μέσο και καθόλου λογαριασμούς στα υπόλοιπα, παρά λίγο από όλα και όλα ανενεργά.Το Facebook σου σε κάνει ρεζίλι.
Φωτογραφίες χωρίς μπλούζα ή με μπικίνι δεν έχουν θέση στο δημόσιο προφίλ σου, οπότε πάρε τα μέτρα σου και καλού κακού χρησιμοποίησε τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής.Η φωτογραφία του LinkedIn σου είναι selfie.
Δεδομένου ότι το LinkedIn είναι επαγγελματικό δίκτυο, το αναμενόμενο είναι η φωτογραφία προφίλ σου να είναι επαγγελματική. Κοίτα ευθεία στην κάμερα, δείξε όλο το πρόσωπο και πέρνα τη στο κατάλληλο μέγεθος.Έκανες αίτηση για 15 θέσεις στην ίδια ομάδα.
Το να θες να μπεις στο δυναμικό μιας εταιρείας είναι καλό, το να δείχνεις απελπισμένος δεν είναι. Αν δεν ξέρεις ποια θέση να διεκδικήσεις σε μία εταιρεία, στείλε ένα ευγενικό mail στον υπεύθυνο προσωπικού ή προσλήψεων και ρώτα βάσει των ικανοτήτων, της εμπειρίας και των ενδιαφερόντων σου, για ποια θέση θα έπρεπε να υποβάλλεις αίτηση.Τραγικά λάθη απροσεξίας.
Όλοι ξέρουν ότι τα ορθογραφικά λάθη είναι απαράδεκτα, αλλά δεν μιλάμε καν για αυτά. Δεν θα πιστέψεις πόσες συνοδευτικές επιστολές βιογραφικού αποστέλλονται με λάθος όνομα παραλήπτη, λόγω κεκτημένης ταχύτητας από τα πολλά βιογραφικά που έχεις στείλει. Ιδανικά, πρέπει να ξέρεις καλά τη δουλειά για την οποία έχεις υποβάλλει βιογραφικό και να είσαι σίγουρος ότι το όνομα της εταιρείας και του υπευθύνου είναι σωστά γραμμένα.

The post 7 λόγοι που αγνόησαν το βιογραφικό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα