7 φωτογραφίες που όλοι πίστεψαν ότι είναι αληθινές

17:46 7/10/2019 - Πηγή: iPop

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά… Ό,τι βλέπεις στο Ίντερνετ δεν είναι απαραίτητα αληθινό γι’ αυτό πρέπει να διπλοτσεκάρεις ό,τι πληροφορίες παίρνεις για να είσαι σίγουρος ότι είναι αληθινές. Παρακάτω θα δεις 8 ψεύτικες φωτογραφίες που όλοι πίστεψαν ότι είναι αληθινές, αλλά η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική! 

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πολλές πληροφορίες, και μετά από λίγο μαθαίνουμε ότι πρόκειται για fake news είτε για ψεύτικες φωτογραφίες. Και οι φωτογραφίες που θα δεις είναι μόνο

μερικά παραδείγματα!

Οι περισσότεροι χρήστες των social media εξαπατήθηκαν απ’ όσους προέβαλαν αυτές τις φωτογραφίες ως αληθινές, αλλά τώρα μπορείς να μάθεις κι εσύ την ιστορία πίσω απ’ τις εικόνες που έγιναν viral χωρίς λόγο!

Οι 7 ψεύτικες φωτογραφίες που όλοι πίστεψαν ότι είναι αληθινές#1 Το τροπικό δάσος

Αυτή η φωτογραφία κολάζ έγινε viral στο #10YearChallenge. Στο Reddit, αυτή η εικόνα συνοδεύεται από κείμενο που λέει ότι κάθε χρόνο 46.000 έως 58.000 τετραγωνικά μίλια δάσους χάνονται. Η φωτογραφία φαίνεται πραγματική, κυρίως λόγω του λογότυπου της WWF στη δεξιά γωνία. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι ένα κολάζ 2 εικόνων που έχουν τραβηχτεί με 10 χρόνια διαφορά, αλλά είναι μια εικόνα!

Δείχνει ένα τροπικό δάσος όπου αφαιρέθηκε ένα μέρος του για ν’ αυξηθεί η καλλιέργεια φοινικόδεντρων.

© bigstockphoto#2 Το απίθανο ρύζι

Όλοι πίστεψαν ότι ένας φωτογράφος κατάφερε ν’ απαθανατίσει αυτή την απίστευτη στιγμή, αλλά είναι όλα ένα ψέμα! Στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα «γλυπτό» που μπορείς ν’ αγοράσεις σε ένα κατάστημα στο Τόκιο όπου πωλούνται ψεύτικα τρόφιμα.

© BobertMcGee / reddit#3 Το γκράφιτι που αντικατοπτρίζεται στο νερό

Εδώ δεν μιλάμε για κάτι τελείως ψεύτικο, αλλά πολύ ανακριβές ενώ το Photoshop για τους έμπειρους βγάζει μάτι! Αυτό το γκράφιτι ζωγραφίστηκε όντως ανάποδα για να αντικατοπτρίζεται στο νερό, αλλά πρέπει να έχει απόλυτη ηρεμία για να φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές φαίνεται όπως στη δεύτερη φωτογραφία παρακάτω.

© GoGoGadgetReddit / reddit#4 Πρωτοχρονιά στο Παρίσι

Αυτή η viral εικόνα δείχνει εκατοντάδες πυροτεχνήματα που υποτίθεται ότι εμφανίστηκαν στο Παρίσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δυστυχώς, η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Πρώτα απ ‘όλα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα πυροτεχνήματα ξεκινούν από τον Πύργο του Άιφελ. Δεύτερον, όλα τα πυροτεχνήματα στη φωτογραφία βρίσκονται στην ίδια απόσταση από την κάμερα. Τέλος, οι χρήστες του Διαδικτύου που ζουν στο Παρίσι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ψεύτικη εικόνα. Απλά ρίξε μια ματιά στην εικόνα των πραγματικών πυροτεχνημάτων πάνω από τον Πύργο του Άιφελ και θα καταλάβεις τη διαφορά.

© britainunwrapped / reddit

© BuckeyeEmpire / reddit#5 Μια τυπική μέρα στη Ρωσία

Αυτή κι αν είναι μια φωτογραφία που έγινε viral! Δείχνει μια πολική αρκούδα να κατεβαίνει απ’ το τραμ στη Ρωσία. Η φωτογραφία είναι 100% αληθινή, αλλά η αρκούδα δεν είναι αληθινή! Πρόκειται για μια καμπάνια της Greenpeace, σχετικά την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα προβλήματα της Αρκτικής.

© Moaml99 / reddit#6 Τα απορρίμματα ενός πλοίου στη θάλασσα

Η λεζάντα σε αυτή τη φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε στο Facebook, λέει ότι αυτό το κρουαζιερόπλοιο ρίχνει τα απορρίμματα απευθείας στη θάλασσα. Αυτή η δημοσίευση έγινε viral και οι χρήστες άρχισαν να αφήνουν αρνητικά σχόλια. Η εξήγηση ήρθε, όμως, λίγο αργότερα. Το πλοίο ήθελε να δέσει και η κίνηση της άγκυρας απλά σήκωσε την άμμο απ’ τον βυθό!

Sabem o que é isto? São as descargas das cidades flutuantes a que chamam Navios de Cruzeiro.

Gepostet von Mena Anjos am Samstag, 19. Januar 2019

#7 Μια χήνα ζεσταίνει ένα κουτάβι!

Στα τέλη Ιανουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα social media μοιράστηκαν αυτή τη φωτογραφία που δείχνει μια χήνα να ζεσταίνει ένα κουτάβι με το φτερό της στις ΗΠΑ. Παρόλο που η φωτογραφία φαίνεται να είναι πραγματική, τελικά οι εικόνες ήταν σε sites της Κίνας απ’ το 2017. Το σίγουρο είναι ότι η φωτογραφία δεν είναι απ’ τις ΗΠΑ, τώρα το εάν είναι αληθινή ή όχι, παραμένει ένα μυστήριο!

A man finds a goose that was shaking with cold stuck to a pole in Montana. When approaching, the surprise is capital….

Gepostet von Suzanne PadaPetra am Mittwoch, 30. Januar 2019

Δες ακόμα:

Τα fails σε photoshop σε γνωστά περιοδικά που δύσκολα θα ξεχάσουμε | Photos

Το άρθρο 7 φωτογραφίες που όλοι πίστεψαν ότι είναι αληθινές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα