6 πράγματα που οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα

06:32 16/7/2014 - Πηγή: iPop

Ξέρεις ότι κάθε άνθρωπος δουλεύει κατά μέσο όρο 45 ώρες την εβδομάδα, αλλά είναι παραγωγικός μόνο τις 17; Αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου μαθαίνοντας από τους ειδικούς. Συγκεντρώνουμε 6 σοφές συμβουλές των γκουρού της παραγωγικότητας.

Διαχειρίσου τη διάθεσή σου

Δεν είναι βασικό, απλώς να ξεκινάς τη μέρα ήρεμος, αλλά το θέμα είναι να είσαι υπεύθυνος για το πώς θα κυλήσει η μέρα σου και να μην εξαρτάται από τις διαθέσεις των άλλων. Βάλε προτεραιότητες και προσπάθησε να τις τηρήσεις. Προσπάθησε να δρας, αντί απλώς να αντιδράς σε αυτά που συμβαίνουν.

Η

συμβουλή: Καλό είναι να ακολουθείς μια ρουτίνα κάθε μέρα τουλάχιστον για τα πρώτα 80-90 λεπτά της ημέρας.

Μην ελέγχεις τα mails σου το πρωί

Όταν ασχολείσαι με τα mails που έλαβες, σπαταλάς μερικές από τις πιο παραγωγικές σου ώρες για να απαντήσεις σε κάποιον. Τα mails σου, σύμφωνα με έρευνες, σε αγχώνουν, μπορεί να προκαλέσουν εθισμό παρόμοιο με αυτόν που προκαλεί το αλκοόλ, ακόμα και να σου ρίξουν το IQ.

Η συμβουλή: Ολοκλήρωσε πρώτα το 80-90% των πρωινών υποχρεώσεών σου πριν μπεις στα mails σου.

«Πρέπει να το κάνω;»

Πολλές φορές προσπαθείς να τελειώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται μια βαρετή ή ανούσια δουλειά, αλλά αξίζει να κάνεις ένα βήμα πίσω και αναρωτηθείς «Είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει;».

Η συμβουλή: Άσε στην άκρη όσα δεν είναι πραγματικά σημαντικά.

Περιόρισε τους περισπασμούς

Το ήξερες ότι οι κορυφαίοι εκτελεστικοί διευθυντές στον κόσμο διακόπτονται κάθε 20 λεπτά; Πώς καταφέρνουν να ολοκληρώσουν κάποια δουλειά; Είναι απλό, δουλεύοντας από το σπίτι για τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας, όπου κανείς δεν μπορεί να τους ενοχλήσει.

Η συμβουλή: Κλείδωσε τον εαυτό σου κάπου όπου θα μείνεις ανενόχλητος και απερίσπαστος.

Έχε το σύστημα σου

Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο για όλους, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει ρουτίνα -δηλαδή πράγματα που κάνεις σχεδόν με τον ίδιο τρόπο για το ίδιο διάστημα κάθε μέρα.

Η συμβουλή: Απάντα στην ερώτηση «Ποιες δραστηριότητες κάνουν την καριέρα σου επιτυχημένη;» και μετά «Ποιες δραστηριότητες καταστρέφουν την παραγωγικότητά σου;». Μετά διαμόρφωσε το πρόγραμμά σου ώστε να κάνεις περισσότερα από το 1 και λιγότερα από το 2.

Προετοιμάσου από το βράδυ

Όρισε τουλάχιστον τις 2 βασικές προτεραιότητες της ημέρας. Θα σε βοηθήσει να μη χάσεις το στόχο σου μεταξύ των υποχρεώσεων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η συμβουλή: Προτίμησε να τις καταγράψεις και θα έχεις μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

The post 6 πράγματα που οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα